Στέλιος Γιαννακόπουλος: Η αγάπη και η τρέλα για την μπάλα, η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, η διεθνής επιτυχία και η προπονητική καριέρα

Στέλιος Γιαννακόπουλος: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Στις 12/07/1974 γεννήθηκε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός και νυν προπονητής. Είναι παντρεμένος με τη Στέλλα και έχει αφήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είχα πολλά όνειρα από τότε. Τρελά όνειρα. Όπως το να γίνω ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Να γίνω σαν τον Πελέ, σαν τον Μαραντόνα, σαν τον Κρόιφ. Αυτοί ήταν και τα ινδάλματά μου όταν ήμουν μικρός. Αυτοί οι τρεις ήταν οι αγαπημένοι μου. Ήταν οι αφίσες στο δωμάτιό μου. Τότε ήταν η εποχή που είχε πρωτοβγεί και το βίντεο. Και είχα δύο βιντεοκασέτες. Μία με τον Πελέ και μία με τον Μαραντόνα, όπου τις είχα… λιώσει. Αργότερα είχα πάρει και του Κρόιφ. Είχα μάθει κόλπα, προσποιήσεις, σουτ και ό,τι έβλεπα τα έκανα στην προπόνηση. Τα έκανα στις αλάνες, που τότε ακόμη υπήρχαν στην Αθήνα. Εκεί ήταν η καλύτερη προπόνηση που έκανα. Όπως πολύ καλό μου έκανε που “κόπιαρα” τις κινήσεις τόσο σπουδαίων ποδοσφαιριστών που ήταν οι καλύτεροι στον κόσμο. Πλέον τα τωρινά παιδιά είναι πολύ τυχερά που μπορούν με ένα απλό «κλικ» να αντιγράψουν ενέργειες κορυφαίων ποδοσφαιριστών όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις», είπε στο site sportsking.gr o Στέλιος Γιαννακόπουλος.

«Γνώριζα ότι έπρεπε να κάνω θυσίες μιας και προέρχομαι από ποδοσφαιρική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής. Οπότε εκείνος με είχε βάλει από νωρίς στο τριπάκι. Είχαμε κάτσει κάτω και είχαμε κάνει σοβαρή κουβέντα και θυμάμαι μου είχε πει πως πρέπει να κάνω συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να πετύχω. Και όχι κάποια άλλα. Οπότε συνδυάζοντας ταλέντο, δουλειά και θυσίες έχεις τον ιδανικό συνδυασμό για να πετύχεις. Μάλλον για να το θέσω καλύτερα να εκμεταλλευτείς κάποιες πιθανότητες που έχεις για να παίξεις», είχε αναφέρει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Στέλιος Γιαννακόπουλος: Η ποδοσφαιρική καριέρα

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1992 στην Ελλάδα αγωνιζόμενος στον Εθνικό Αστέρα. Αμέσως καθιερώθηκε στους βασικούς, πετυχαίνοντας έξι τέρματα στην πρώτη του χρονιά. Μετά τον Πανηλειακό, το 1996 υπέγραψε στον Ολυμπιακό και στις επόμενες επτά περιόδους, αγωνιζόμενος σχεδόν πάντοτε ως βασικός, έκανε συνολικά 189 εμφανίσεις και σημείωσε 63 τέρματα. Με τον Ολυμπιακό ο Στέλιος Γιαννακόπουλος κατέκτησε 7 συνεχόμενες χρονιές το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ έφθασε και στα προημιτελικά του Champions League, την περίοδο 1998-1999.

Ο «Stelios» παραχώρησε συνέντευξη σε σελίδα φίλων του Ολυμπιακού και αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για την καριέρα του. Αρχικά τόνισε ότι πριν πάει στον Ολυμπιακό είχε προτάσεις και από άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε από την ΑΕΚ που ήταν και πολύ καλή οικονομικά. Ωστόσο επέλεξε τον Ολυμπιακό ακολουθώντας και τη συμβουλή του πατέρα του. Παράλληλα δεν έκρυψε την πικρία του που δεν έκλεισε την καριέρα του στο λιμάνι.

«Ο πατέρας μου είχε γνώση του χώρου γιατί ήταν κι αυτός αθλητής, οπότε με συμβούλευσε να πάω εννοείται στον Ολυμπιακό. Πράγματι είχα προτάσεις κι από άλλες ελληνικές ομάδες και ειδικότερα αυτή της ΑΕΚ ήταν καλή οικονομικά. Όμως η παρουσία του Μπάγεβιτς και η προοπτική για επιστροφή στις επιτυχίες και τη συσπείρωση του κόσμου, πήρα την απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό», έχει πει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: Είναι αυθεντικός, είναι μοναδικός και δεν έχει… κορδέλες στον τρόπο που θα σε αντιμετωπίσει όταν παίζεις, όταν είσαι στο δρόμο, όταν σε προσεγγίσει αυτό που αισθάνεται. Είναι μια έξτρα δύναμη. Και νεκρός να είσαι, ο κόσμος του Ολυμπιακού θα σου δώσει ώθηση.

Για το γκολ με Πόρτο: Αυτό είναι μεγάλο παράσημο για μένα, για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, το να σκοράρω δηλαδή στο ντεμπούτο μου στο Champions League και να είναι στα 20 καλύτερα γκολ της διοργάνωσης από τότε μέχρι και τώρα.

Για τις διαφορές με Αγγλία και Ελλάδα: Σαφώς πιο ποιοτικό είναι το πρωτάθλημα της Premier League και το καλύτερο στον κόσμο. Και με τις ομάδες που έχει το πιο δύσκολο στον πλανήτη και τότε και τώρα.

Για το εάν πριν πάει στη Μπόλτον είχε δεχθεί πρόταση παραμονής από τον Ολυμπιακό: Πρόταση υπήρξε. Είχα μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου: να δοκιμάσω την τύχη μου στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Βέβαια, πριν φύγω, είχα γράψει χαρτάκι που έλεγε «πάω κι έρχομαι». Έγινε μια προσέγγιση από τον Λεμονή αν θα με ενδιέφερε να επιστρέψω. Είχα απαντήσει θετικά, αλλά δεν προχώρησε κάτι. Έριξα πολλές φορές γέφυρα με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως έμεινα με το παράπονο διότι δεν έκλεισα την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπάω.

Ο παλαίμαχος εξτρέμ αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία με τη φανέλα της Μπόλτον, ενώ ήταν σταθερά μέσα στις κλήσεις του Ότο Ρεχάγκελ για την εθνική ομάδα. Μπορεί να αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Μπόλτον και να αγαπήθηκε στο Νησί, αλλά στην καρδιά του υπάρχει χώρος μόνο για τον Ολυμπιακό. Τον σύλλογο που έφτιαξε το όνομα του και του έδωσε το εισιτήριο για το εξωτερικό.

Στέλιος Γιαννακόπουλος: Η διεθνής καριέρα

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 1997, στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Κύπρου (4-0), που διεξήχθη στο Παραλίμνι.

Μία από τις σημαντικότερες και αξιοσημείωτες εμφανίσεις του με την Ελλάδα ήταν στη νίκη με 1-0 στον εκτός έδρας αγώνα κατά της Ισπανίας, για τα προκριματικά του Euro 2004, αποτέλεσμα που ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην τελική φάση της διοργάνωσης στην Πορτογαλία. Εκεί, ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της εντυπωσιακής πορείας της ομάδας, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του τροπαίου.

Το 1997 αγωνίστηκε στην Εθνική Ενόπλων στην προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1997.

Η προπονητική καριέρα του Στέλιου Γιαννακόπουλου

Τον Μάιο του 2010, στις εκλογές του ΠΣΑΠ ήρθε πρώτος σε σταυρούς και διαδέχθηκε τον Αντώνη Νικοπολίδη στην προεδρία του Συνδέσμου.

Το 2012 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως προπονητής, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού,του συλλόγου με τη φανέλα του οποίου είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική, η παρουσία του όμως στον πάγκο της ομάδας του Πύργου υπήρξε βραχύβια.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε την Κηφισιά, θέση από την οποία αποχώρησε εννέα μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Related posts

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024