Συγκινεί ο Σαϊντού Καμαρά: «Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου»

by Τόνια Τζαφέρη
Συγκινεί ο Σαϊντού Καμαρά: «Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου»

Σαϊντού Καμαρά: Κατάφερε να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η ιστορία του Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος κατάφερε να μην απελαθεί και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα που αγάπησε, την Ελλάδα.

Συγκινεί ο Σαϊντού Καμαρά: «Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου»

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην Ελλάδα που νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Θέλω να σπουδάσω και να ζήσω μια κανονική ζωή στην Ελλάδα», λέει στην κάμερα του Open o Σαϊντού Καμαρά,ο οποίος κάνει όνειρα για το μέλλον του στην Ελλάδα. Ο Σαϊντού Καμαρά ο μαθητής που ήρθε στη χώρα μας από τη Γουινέα και βρέθηκε αντιμέτωπος με την απέλαση, μετά τη δικαίωσή του και τη χορήγηση ασύλου μιλά για πρώτη φορά, στο OPEN, ευχαριστώντας όλους όσοι τον βοήθησαν, το σχολείο του και ευγνωμονώντας όλο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά ανακουφισμένος ο Σαϊντού Καμαρά

Ο Σαϊντού θέλει να συνεχίσει τη ζωή του εδώ και πλέον είναι ανακουφισμένος, που μετά την προσωρινή αβεβαιότητα, έπειτα από την απόρριψη της αίτησης σε πρώτο βαθμό, τελικά δικαιώθηκε και του χορηγήθηκε άσυλο. «Ο Σαϊντού μένει τώρα εδώ. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη που μου έχετε δείξει και για την αλληλεγγύη σας. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη όλου του κόσμου, ειδικά από το σχολείο μου», λέει χαρακτηριστικά.

Ο 18χρονος φοιτεί στην τρίτη Λυκείου και ήρθε στην Ελλάδα από τη Γουινέα ως ασυνόδευτος ανήλικος, κουβαλώντας τις πληγές μια κακοποιητικής συμπεριφοράς. Ακολούθησε ένα δύσκολο ταξίδι, πήγε στη Σενεγάλη, έπειτα στην Τουρκία, για να καταλήξει στην Κάλυμνο. «Κανένας δεν λέει ένα πρωί “θέλω να φύγω από τη χώρα μου” χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος» λέει ο ίδιος στην κάμερα του Open. O Σαϊντού, που τίμησε την εθνική επέτειο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου συγκινεί και δίνει το δικό του μήνυμα σε όλα τα παιδιά: «Όσα παιδιά έχουν ακούσει την ιστορία μου, έχουν μάθει κάτι από αυτή, αν έχουν τους γονείς τους να το εκτιμούν, επειδή πολλά παιδιά σαν εμένα δεν έχουν αυτή την τύχη».

Συγκινεί ο Σαϊντού Καμαρά: «Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου»

Προτεινόμενα