Συμβουλές: Τι να κάνετε για να μην πιάνει μούχλα το ντουλάπι σας

Συμβουλές: Πως να εξαφανίσετε την μούχλα από το ντουλάπι σας

Η υγρασία, ο μη τακτικός αερισμός και το γεγονός πως δεν βλέπει πολύ φως τα ντουλάπια στο σπίτι, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μούχλας… είτε λείπετε πολύ καιρό από το σπίτι, είτε είδατε πως το ντουλάπι σας αρχίζει να πιάνει μούχλα στον τοίχο, παρακάτω θα βρείτε πως μπορείτε να απαλλαχθείτε από αυτήν.

Η ντουλάπα είναι ένα εύκολο… θύμα της υγρασίας και άρα της εμφάνισης μούχλας, αφού είναι ένας στενός χώρος και σκοτεινός. Η έλλειψη αέρα και φωτός αποτελούν βασικά αίτια για τα οποία εμφανίζεται η μούχλα.

Ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί και κυρίως να περιοριστεί αν ακολουθείτε βασικά βήματα ενώ το πιο σημαντικό είναι να αερίζετε τακτικά τον χώρο. Δείτε δύο λύσεις που θα σας βοηθήσουν…

Μέσα σε ένα τούλινο σακουλάκι βάλτε αρκετές λευκές κιμωλίες και αφήστε το σε κάποια γωνία της ντουλάπας. Πρόκειται για ένα θαυματουργό εργαλείο που θα απορροφήσει την περιττή υγρασία. Το κόλπο αυτό θα τραβήξει την υγρασία και τις άσχημες μυρωδιές που έχουν προκληθεί από την παρουσία της μούχλας στη ντουλάπα σας.

Δεύτερη συμβουλή για να προστατευτείτε από την μούχλα στο σπίτι

Το δεύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να μην βάζετε τα ρούχα κατευθείαν μετά το σιδέρωμα μέσα στη ντουλάπα. Τα μόλις σιδερωμένα ρούχα διατηρούν ακόμη υδρατμούς που δεν έχουν εξατμιστεί. Kλεισμένα στη ντουλάπα χωρίς να αναπνέουν θα επιταχύνουν την εμφάνιση της υγρασίας. Μην τα αποθηκεύετε αμέσως, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, πριν τα διπλώσετε και τα τοποθετήσετε και πάλι στην θέση τους.

Το μυστικό για να διατηρείτε τις κουρτίνες του μπάνιου σας καθαρές, χωρίς να συσσωρεύουν πολλή βρωμιά και λεκέδες μούχλας είναι να τις πλένετε τακτικά με φυσικά προϊόντα.

Οι κουρτίνες του μπάνιου σας είναι μεταξύ εκείνων των πραγμάτων που πρέπει να καθαρίζονται σε τακτική βάση προκειμένου το μπάνιο σας να διατηρείται σε υγιεινή κατάσταση.

Επειδή είναι διαρκώς εκτεθειμένες σε υγρό και μερικές φορές σε ελάχιστα αεριζόμενο περιβάλλον, είναι φυσιολογικό να αρχίσουν να εμφανίζονται αυτοί οι ενοχλητικοί λεκέδες μούχλας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι η μούχλα απλώς αλλοιώνει την εμφάνισή τους αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και να παράγει μόρια που επηρεάζουν την υγεία του αναπνευστικού σας συστήματος.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εξαλείψετε αποτελεσματικά τη μούχλα με μερικά κόλπα και υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας, όπως το γάλα και το αλάτι.

Πως να καταπολεμήσετε την μούχλα με γάλα και αλάτι

Ο συνδυασμός γάλακτος με αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λεύκανση των κουρτινών ή για τα πατάκια του μπάνιου.

  • Υλικά
  • 2 κούπες κρύο γάλα (500 ml)
  • 2 κούπες νερό (500 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι (15 γραμμάρια)

Τι πρέπει να κάνετε;

Προσθέτετε το γάλα σε ένα μπολ και το αναμειγνύετε στο νερό με το αλάτι. Το αδειάζετε πάνω στις κουρτίνες σας και τις τρίβετε με μια βούρτσα. Αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα με ζεστό νερό και επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε δυο εβδομάδες.

Related posts

Πολύτεκνη μητέρα ξεσπά: «Έχω 9 παιδιά κι ένα σπίτι πάντα πεντακάθαρο, αν θέλεις, γίνεται, αφήστε τις δικαιολογίες»

Βλάπτουν σοβαρά την υγεία: 10 πράγματα που κάνουμε καθημερινά και προκαλούν ζημιά στο σπίτι και στον οργανισμό μας

Λαμπίκο το σπίτι μέσα σε 45 λεπτά: Πως θα έχετε ένα πεντακάθαρο και λαμπερό σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά

Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια: Πείτε αντίο στα καμμένα λίπη με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό

10 κόλπα των επαγγελματιών για το πλύσιμο ρούχων: Βάλε τέλος στους δύσκολους λεκέδες

Οι καμαριέρες μας αποκαλύπτουν τα 7 μυστικά για τέλειο καθαρισμό σπιτιού εύκολα και γρήγορα

Πως να καθαρίσετε το βρώμικο σιφώνι σας με μόλις τρία υλικά που έχετε και στο σπίτι σας

Καθάρισμα παντζουριών: Ο καλύτερος, οικονομικότερος και ευκολότερος τρόπος για να τα κάνετε να αστράφτουν

Καθαρίστε στο άψε – σβήσε: 17 έξυπνα, γρήγορα και οικονομικά κόλπα καθαριότητας