Τέρμα οι μπελάδες: Αυτά είναι τα μυστικά των ειδικών για να καταλάβετε εάν τα ρούχα σας ξεβάφουν στο πλύσιμο

by Εύα Ζαχαριάδη

Τέρμα οι μπελάδες: Έτσι θα καταλάβετε αν τα ρούχα σας ξεβάφουν

Είναι κοινό μυστικό πως τα χρωματιστά ρούχα πλένονται ξεχωριστά για να αποφεύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις με αποχρωματισμούς. Επιπλέον είναι καλό να ξέρετε εάν τα καινούργια σας ρούχα ξεβάφουν πριν το πρώτο τους πλύσιμο για να γλυτώσετε από μπελάδες και τα υπόλοιπα ρούχα.

Τέρμα οι μπελάδες: Αυτά είναι τα μυστικά των ειδικών για να καταλάβετε εάν τα ρούχα σας ξεβάφουν στο πλύσιμο

Για να γλιτώσετε αποχρωματισμούς κάντε αυτό το έξυπνο τεστ για να είστε σίγουροι ότι το ρούχο σας δεν ξεβάφει.

Αρχικά γυρίστε το ρούχο σας από την ανάποδη και βρέξτε ένα μικρό κομμάτι του εσωτερικού του με νερό. Στη συνέχεια σιδερώστε το βρεγμένο σημείο με ένα κομμάτι λευκού υφάσματος.

Αυτά είναι τα μυστικά για να καταλάβετε αν τα ρούχα σας ξεβάφουν πριν το πλύσιμο

Αν παρατηρήσετε πως το χαρτί σας απορρόφησε χρώμα σημαίνει πως το ρούχο σας ξεβάφει.

Τεστ για διαλύτες όπως λάδι ευκαλύπτου, οινόπνευμα, νέφτι, ασετόν κ.λπ. Ξεκινήστε βρέχοντας ένα σημείο του ρούχου εσωτερικά με έναν διαλύτη από τους παραπάνω. Πιέστε πάνω στο σημείο που βρέξατε με ένα χαρτομάντιλο ή μια πετσέτα. Αν δείτε πως υπάρχει χρώμα στο χαρτί τότε σημαίνει πως το ρούχο σας ξεβάφει με τον συγκεκριμένο διαλύτη. Αυτό το τρικ μπορείτε να το εφαρμόσετε και σε ρούχα που δεν είναι απαραιτήτως καινούρια.

Tip Σε περίπτωση που το ρούχο σας ξέβαψε στο πλυντήριο επειδή δεν κάνατε τη δοκιμή, βάλτε τα βαμμένα ρούχα σας και πάλι στο πλυντήριο, αλλά στη θέση του απορρυπαντικού προσθέστε μαγειρική σόδα. Προσοχή! Μην βάλετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα που ξέβαψαν γιατί θα κιτρινίσουν.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν