Τέρμα το τρίψιμο: Το έξυπνο κόλπο για να λάμψει η σχάρα του φούρνου σας

Τέρμα το τρίψιμο: Καθαρίστε εύκολα και χωρίς κόπο την σχάρα του φούρνου

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για να καθαριστούν είναι η σχάρα του φούρνου. Ειδικά άμα έχουν ξεραθεί τα υπολείμματα από το φαγητό.

Όμως σας έχουμε τα κόλπα που θα τελειώσει μια για πάντα η ταλαιπωρία σας και θα κάνετε τη σχάρα σαν καινούργια.

Θα χρειαστείτε σίγουρα, μια σακούλα απορριμάτων, σόδα και νερό. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι σόδας με μερικές σταγόνες νερό και δημιουργήστε ένα μείγμα παχύρευστο, το οποίο και θα πρέπει να απλώσετε στη συνέχεια πάνω στη σχάρα. Τοποθετήστε την πάνω στην πλαστική σακούλα και… ξεχάστε τη για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε με άφθονο νερό και θα διαπιστώσετε πως η σχάρα σας θα μοιάζει με καινούργια.

Τέρμα το τρίψιμο στην σχάρα του φούρνου – Το κόλπο με την μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα: Ένα από τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε αρκετά στην καθημερινότητα μας διότι μας διευκολύνει αρκετά μέσα στο σπίτι, τώρα ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε και για τα λίπη του φούρνου.

Σημειώνεται ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προς όφελος της υγείας μας και ειδικά στο να διώξουμε το περιττό λίπος.

Συγκεκριμένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις μέσα στο σπίτι που θα σας φανεί αρκετά χρήσιμο και θα το κάνετε αρκετά συχνά.

Καθαρίστε τα λίπη από τον φούρνο σας

Ειδικότερα μία επαγγελματίας καθαρίστρια μοιράστηκε ένα κόλπο TikTok, για το πώς να καθαρίσετε εύκολα την πόρτα του φούρνου σας που είναι καλυμμένη με λίπος, χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι προθέρμανση, λίγη μαγειρική σόδα και ένα συνηθισμένο σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια.

Η Κέισι Στίβενς, ιδιοκτήτρια της υπηρεσίας καθαρισμού The Big Clean Co. που εδρεύει στο Σίδνεϊ, μοιράστηκε το hack στο TikTok της εταιρείας, εξηγώντας στους θεατές, τα βήματα αναλυτικά.

Η γυναίκα ξεκινά προθέρμανση του φούρνου για να μαλακώσει το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην πόρτα από τις αμέτρητες ώρες μαγειρέματος και ψησίματος. Υπενθυμίζει στους θεατές να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του φούρνου αρκετά χαμηλή ώστε να μην τους καίει.

Δείτε το εύκολο και γρήγορο κόλπο

Η ειδική στο καθάρισμα Στίβενς, φαίνεται να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του φούρνου ελαφρώς πάνω από 150 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια βάζει χρονόμετρο για να της υπενθυμίσει πότε πρέπει να τον κλείσει.

Αμέσως μετά, ανοίγει την πόρτα του φούρνου και την πασπαλίζει με μαγειρική σόδα. Το όξινο ανθρακικό νάτριο, πιο γνωστό ως διττανθρακικό νάτριο ή baking soda, είναι μια εύχρηστη ουσία που καθαρίζει τη βρωμιά, τη λίγδα και το λίπος. Η μαγειρική σόδα είναι επίσης απαραίτητο συστατικό για το ψήσιμο νόστιμων κέικ, muffins και ψωμιού.

Μόλις η πόρτα του φούρνου είναι ζεστή και πασπαλισμένη με μαγειρική σόδα, η Στίβενς βρέχει με νερό ένα ανοξείδωτο σφουγγάρι και ετοιμάζεται για το πιο εντατικό μέρος της διαδικασίας. Έχει έρθει η στιγμή να αρχίζει να τρίβει τη γυάλινη πόρτα.

«Όσο περισσότερο χρόνο την αφήσεις, τόσο περισσότερο θα πρέπει να τρίψεις», λέει η γυναίκα, η οποία μοιράζεται συχνά απλές συμβουλές καθαρισμού και συντήρησης σπιτιού στη σελίδα της. «Ποτέ δεν σκέφτηκα να προθερμάνω το φούρνο. Ευχαριστώ!» έγραψε ένας ακόλουθος της.

Δείτε το βίντεο:

@thebigcleanco #cleaning #cleaningtips #ovencleaning #nontoxiccleaning #nontoxic #professionalcleaning ♬ original sound – The Big Clean Co

Related posts

Καθάρισμα παντζουριών: Ο καλύτερος, οικονομικότερος και ευκολότερος τρόπος για να τα κάνετε να αστράφτουν

Καθαρίστε στο άψε – σβήσε: 17 έξυπνα, γρήγορα και οικονομικά κόλπα καθαριότητας

Χωρίς αρωματικό «δεντράκι»: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα στο αυτοκίνητο για να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές

Η καλύτερη συμβουλή καθαριότητας: Κάντε τη σχάρα του φούρνου σας να γυαλίζει από καθαριότητα με 1 υλικό σε χρόνο ρεκόρ

Απαλλαγείτε μία για πάντα: Έχετε μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου; Καθαρίστε τη με μόνο 2 υλικά

Θα γίνουν σαν καινούργια: Το καλύτερο tip με το ελαιόλαδο για να γυαλίσετε τις κατσρόλες και τα τηγάνια σας

Λαμπίκο σε χρόνο μηδέν: Κάντε τη τοστιέρα να αστράφτει χωρίς τρίψιμο με ένα πανέξυπνο κόλπο

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο: Το μυστικό με το λεμόνι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα

Δεν είχαμε ιδέα: Αυτό είναι το υλικό που κάνει τον νιπτήρα να αστράφτει και το καθάρισμα γίνεται παιχνιδάκι