Τέσσερις έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια από ακάρεα και βρωμιές και να τα κάνετε σαν καινούργια

by Τόνια Τζαφέρη
Τέσσερις έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια από ακάρεα και βρωμιές και να τα κάνετε σαν καινούργια

Μαξιλάρια: Όσα πρέπει να γνωρίζεται για την υγεία σας

Ίσως κάποιοι έχουν την φροντίδα των μαξιλαριών λίγο υποτιμημένη, ωστόσο το πρόσωπο σας ακουμπάει καθημερινά επάνω σε αυτό και η φροντίδα του είναι καθοριστική για να εισπνέεται καθαρό αέρα αλλά και να βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Με τον όρο «καλό ύπνο», εννοούμε τον ύπνο ικανοποιητικής χρονικής επάρκειας (6-8 ώρες), αλλά και ποιότητας, χωρίς δηλαδή αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τον καλό ύπνο τον αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι ίδιοι, γιατί είναι αναζωογονητικός και μας δίνει την ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στους στόχους και τις δραστηριότητες όλης της ημέρας.

Τέσσερις έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια από ακάρεα και βρωμιές και να τα κάνετε σαν καινούργια

Ο ανεπαρκής, κακός ύπνος, αυξάνει και τον κίνδυνο παχυσαρκίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς η έλλειψη ύπνου προκαλεί μεταβολικές αλλαγές, που έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της όρεξης και την πρόσληψη επιπλέον βάρους.

Ο ύπνος επηρεάζει τη λειτουργία της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη αποτελεί μία σημαντική ορμόνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η έλλειψη του ύπνου έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν πως ο καλός ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της σκέψης, την ικανότητα συγκέντρωσης, αλλά και την επίλυση προβλημάτων.

Τα ίδια τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται κάθε τρεις έως έξι μήνες, εκτός εάν υπάρχει άλλος λόγος.

Ο ποιοτικός και σωστός ύπνος συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των λοιμώξεων και τη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού.
Η καρδιά μας επίσης χρειάζεται σωστές ώρες ύπνου για να είναι υγιής, καθώς ο κακός ύπνος κάθε βράδυ αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, δηλαδή του σχηματισμού πλάκας στο εσωτερικό των αρτηριών
Κατά τη διάρκεια του ύπνου λαμβάνουν χώρα πολλές σημαντικές ευεργετικές λειτουργίες για τον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον βοηθούν να ανακάμψει και να μπορέσει να συνεχίσει υγιής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένας σωστός και ποιοτικός ύπνος έχει περισσότερα πλεονεκτήματα στον οργανισμό μας απ’ όσα πιστεύουμε. Για μία υγιή ζωή γεμάτη ενέργεια και ευεξία είναι καλό να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα σταθερό και επαρκές ωράριο ύπνου.

Τέσσερις έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια από ακάρεα και βρωμιές και να τα κάνετε σαν καινούργια

Εάν τα μαξιλάρια που έχετε είναι γεμισμένα με φτερά χήνας, το να τα βάλετε απλώς στο πλυντήριο δεν είναι καλή ιδέα. Το ζεστό νερό και το λάθος απορρυπαντικό μπορούν να καταστρέψουν τα φτερά, κάνοντας το μαξιλάρι ανομοιόμορφο και άβολο.

Πως να πλύνετε σωστά τα μαξιλάρια σας

[Πρώτα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό απαλλαγμένο από λευκαντικές ουσίες και ένζυμα. Τα απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υλικά από μαλλί ή μετάξι είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση.

Βήμα 1: Τοποθετήστε τουλάχιστον δύο μαξιλάρια στο πλυντήριό σας (εάν θέλετε να πλύνετε μόνο ένα μαξιλάρι, προσθέστε μερικές πετσέτες για να εξισορροπήσετε το φορτίο).

Βήμα 2: Προσθέστε το απαλό απορρυπαντικό ρούχων και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση.

Βήμα 3: Αφήστε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο για περίπου οκτώ λεπτά. Εάν το πλυντήριο ρούχων σας είναι γεμάτο, βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια είναι πλήρως βυθισμένα στο νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου.

Βήμα 4: Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, ξεπλύνετε τα μαξιλάρια σε δροσερό νερό τουλάχιστον δύο φορές (τρεις φορές θα ήταν ιδανικά).

Βήμα 5: Μόλις τα μαξιλάρια ξεπλυθούν καλά, ήρθε η ώρα να τα αφήσετε να στεγνώσουν. Μην βάζετε τα μαξιλάρια που είναι γεμισμένα με φτερά στο στεγνωτήριο. Η θερμότητα μπορεί να κάνει τα φτερά να απελευθερώσουν έλαια με άσχημη μυρωδιά.

Αντ ‘αυτού, τοποθετήστε τα φρεσκοπλυμένα μαξιλάρια έξω σε σκιερό μέρος και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, χτυπώντας τα με το χέρι και περιστρέφοντάς τα κατά διαστήματα.

Τέσσερις έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια από ακάρεα και βρωμιές και να τα κάνετε σαν καινούργια

Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, κρεμάστε τα μαξιλάρια σας σε μια απλώστρα και στοχεύστε έναν ανεμιστήρα προς το μέρος τους.

Τινάξτε τα με τα χέρια για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φτερά έχουν στεγνώσει εντελώς.