Θα έκλαιγε με λυγμούς όλη η Ελλάδα: Δεν προβλήθηκε ποτέ στο Mega – Το τραγικό τέλος της σειράς «Ευτυχισμένοι Μαζί»

by Τόνια Τζαφέρη
Θα έκλαιγε με λυγμούς όλη η Ελλάδα: Δεν προβλήθηκε ποτέ στο Mega – Το τραγικό τέλος της σειράς «Ευτυχισμένοι Μαζί»

«Ευτυχισμένοι Μαζί»: Ο λόγος που το άλλαξαν στην ελληνική βερσιόν της σειράς

Πρόκειται για μια σειρά που άφησε εποχή και μέχρι και σήμερα την αναπολούμε. Ωστόσο το τέλος του αρχικού σεναρίου, δεν ήταν το ίδιο με το ελληνικό τέλος.

Το «Ευτυχισμένοι Μαζί» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Mega. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά μέσα από το «Μεγάλο Κανάλι» το 2007, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και την Κατερίνα Λέχου.

Η σειρά βασίζεται στην ισπανική σειρά «Los Seranos», η οποία όπως είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Μπέζος σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε πολύ διαφορετικό φινάλε από αυτό που παρακολουθήσαμε στους δέκτες μας.

Θα έκλαιγε με λυγμούς όλη η Ελλάδα: Δεν προβλήθηκε ποτέ στο Mega – Το τραγικό τέλος της σειράς «Ευτυχισμένοι Μαζί»

Όπως λοιπόν μπορεί να θυμάστε, στο φινάλε του ελληνικού «Ευτυχισμένοι Μαζί», ο Μάρκος και η Εύα καταλήγουν μαζί, ενώ κάνουν και ένα παιδί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Διονύση και την Ελένη που μεγαλώνουν λίγο ακόμα την οικογένειά τους.

Το τραγικό τέλος της σειράς Ευτυχισμένοι μαζί που δεν είδαμε

«Ήταν μια σειρά στην οποία όλα συνωμότησαν ώστε να γίνει επιτυχία. Πρόκειται για διασκευή ισπανικής σειράς (Los Serrano). Ήταν καλό το σενάριο της Ρένας Ρίγγα, ο Ανδρέας Μορφονιός ήταν στα ντουζένια του, η διανομή πολύ καλή, οι συνθήκες άριστες: εξήμισι μέρες γυρίζαμε το κάθε επεισόδιο.

Είχαμε όρεξη όλοι μας και από τη σειρά βγήκαν και καλοί νέοι ηθοποιοί. Η σκέψη του καναλιού ήταν να συνεχίσουμε και τρίτη χρονιά. Αλλά στην ισπανική σειρά η ηθοποιός Μπελέν Ρουέδα, το ρόλο της στην Ελλάδα υποδυόταν η Κατερίνα Λέχου, είχε γυρίσματα με τον Αλμοδοβάρ και έπρεπε να την εγκαταλείψει, οπότε το σενάριο την “αρρώσταινε” και την “πέθαινε”. Αυτό δεν το θέλαμε επ’ ουδενί εδώ», είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Μπέζος (Διονύσης) σε συνέντευξη που είχε δώσει.

Σεράνο ήταν το επίθετο της οικογένειας, οι περιπέτειες της οποίας καθήλωναν τους Ισπανούς τηλεθεατές, οι Ισπανοί Μαυροτσούκαλοι. Η κεντρική ιδέα του σεναρίου ήταν όπως τη γνωρίζουμε και στην ελληνική εκδοχή. Ο Ντιέγκο Σεράνο, χήρος και πατέρας τριών αγοριών (του Μάρκος, του Γκιγιέρμο και του Κούρο), παντρεύτηκε τον πρώτο του έρωτα, τη Λουθία, διαζευγμένη και μητέρα δύο κοριτσιών, της Εύα και της Τετέ. Στις ζωές τους μπλεκόταν συχνά η Κάρμεν, η μητέρα της Λουσία, ο Σαντιάγκο, αδερφός του Ντιέγκο και η οικογένεια του Φίτι (ο αντίστοιχος “Μάκης”), ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Καντέλα και πατέρας του Ραούλ, συμμαθητή και φίλου του Μάρκος.

Οι ομοιότητες του ελληνικού και ισπανικού έργου “Ευτυχισμένοι Μαζί”

Όπως και στην ελληνική εκδοχή, ο Ντιέγκο και ο Σαντιάγκο ήταν ιδιοκτήτες μιας ταβέρνας, ο Φίτι μηχανικός αυτοκινήτων και οι Λουθία με την Καντέλα καθηγήτριες.

Θα έκλαιγε με λυγμούς όλη η Ελλάδα: Δεν προβλήθηκε ποτέ στο Mega – Το τραγικό τέλος της σειράς «Ευτυχισμένοι Μαζί»

Στους πρώτους κύκλους επεισοδίων, η κεντρική ιστορία περιστρεφόταν γύρω από τον ανάρμοστο έρωτα του Μάρκος για την ετεροθαλή αδερφή του, Εύα, την οποία διεκδικούσε στην αρχή και ο κολλητός του Μάρκος, Ραούλ. Τελικά, ο Ραούλ τα έφτιαξε με την Άφρικα, τη φίλη της Εύας, η “Αφρούλα” στο “Ευτυχισμένοι μαζί”, ενώ ο Μάρκος και η Εύα έγιναν ζευγάρι προκαλώντας πονοκεφάλους στον Ντιέγκο Σερράνο. Τελικά, στα μισά του σίριαλ, η Εύα έφυγε στην Τουλούζη για να σπουδάσει ψυχολογία. Μετά από λίγο καιρό την ακολούθησε και ο Μάρκος συζώντας μαζί της στη γαλλική πόλη, ενώ το ζευγάρι απέκτησε και μωρό.

Μέχρι εδώ, η ιστορία είναι λίγο πολύ ίδια με το ελληνικό σενάριο που βλέπαμε στις οθόνες μας. Άλλωστε, σ’ αυτό το σημείο σταμάτησε και το ελληνικό σίριαλ, όταν έσπασαν τα νερά της Εύας. Τι θα γινόταν όμως στα επόμενα επεισόδια, αν η σειρά συνεχιζόταν ακολουθώντας κατά γράμματα τι πρωτότυπο, ισπανικό σενάριο;

Πως είχε λήξει το ισπανικό “Ευτυχισμένοι Μαζί” – Το τραγικό τέλος

Στις τελευταίες σεζόν, ακόμη ένας ανομολόγητος έρωτας ανάμεσα σε δύο ετεροθαλή αδέλφια άρχισε να ξεδιπλώνεται σύμφωνα με το σενάριο της σειράς, και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στον Γικιγιέρμο και την Τετέ (ή στον “Θανάση” και τη “Φίφη” του ελληνικού σεναρίου), που εν τω μεταξύ έχουν μεγαλώσει αρκετά, ώστε να νιώθουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Μάλιστα, στο τέλος το σκάνε και πάνε να ζήσουν στη Βαρκελώνη.

Εν τω μεταξύ, η Λουσία, ο μεγάλος έρωτας του Ντιέγκο, πέθανε σ’ ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα (δεν αρρωσταίνει δηλαδή όπως είχε αναφέρει ο Μπέζος, αλλά ούτε και την παρατάει), λίγο μετά τη γέννηση του ανιψιού της, του γιου του Σαντιάγκο με την καθηγήτρια θεολογίας Λόυρδες (η “Α