Θανάσης Κατερινόπουλος: Αυτά είναι 5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον άνθρωπο που έχει αποθεώσει το Twitter

by Newsroom i-diakopes.gr
Θανάσης Κατερινόπουλος: Αυτά είναι 5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον άνθρωπο που έχει αποθεώσει το Twitter

Θανάσης Κατερινόπουλος: Πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το είδωλο του Twitter

Τον Θανάση Κατερινόπουλο τον γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, το 2016. Τότε ήταν εξωτερικός συνεργάτης της εκπομπής Φως στο Τούνελ μέχρι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά όπου άρχισε να εμφανίζεται στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Ήταν ο άνθρωπος που στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα εμφανιζόταν από την αρχή πεπεισμένος πως πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες.

Με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αντιμετωπίζει πλέον την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο χαρακτηρισμός «είδωλο» που του αποδίδουν συχνά οι χρήστες του Twitter, πλησιάζει να αγγίξει το «ειδωλάρα».

Ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, είναι ένα πρόσωπο που το τηλεοπτικό κοινό έχει αγαπήσει πολύ χάρη στις εύστοχες παρατηρήσεις του στις πιο σκοτεινές υποθέσεις εγκλημάτων που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη. Και την αγάπη του αυτή την εκφράζει με κάθε αφορμή, στο Twitter.

Θανάσης Κατερινόπουλος: Αυτά είναι 5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον άνθρωπο που έχει αποθεώσει το Twitter

«Είμαι πεπεισμένος πως είναι εγκληματικές ενέργειες. Ανθρώπινο χέρι πήρε για κάποιον λόγο τη ζωή και των τριών κοριτσιών. Αν θέλετε να σας δώσω ένα ποσοστό, είναι 98% δολοφονίες και 2% κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις. Εδώ έχουμε ένα πλήθος σατανικών συμπτώσεων, με τη διαφορά ότι μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν», έλεγε από την αρχή για την υπόθεση της Πάτρας στη Βραδυνή της Κυριακής.

«Μες την εβδομάδα που έρχεται θα έχουν τελειώσει όλα. Είναι το έγκλημα του αιώνα, θα είναι απίθανό να μην είναι εγκληματικές ενέργειες», έλεγε την περασμένη εβδομάδα και πάλι για την υπόθεση για την οποία έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής η Ρούλα Πισπιρίγκου. Το Twitter δεν σταματά να τον αποθεώνει. Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών κι εμείς θα επιχειρήσουμε να στον συστήσουμε καλύτερα.

Πέντε πράγματα για τον Θανάση Κατερινόπουλο

Από τον Μαλεβρό στην Αμερική και την Αγγλία

Θανάσης Κατερινόπουλος: Αυτά είναι 5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον άνθρωπο που έχει αποθεώσει το Twitter

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος γεννήθηκε το 1957 στον Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας, ένα ημιορεινό χωριό σχεδόν 24 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Οι γονείς του ήταν αγρότες. Ο Θανάσης Κατερινόπουλος τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό του και έπειτα το Μεικτό Οικονομικό Γυμνάσιο στο Αγρίνιο. Στα 19 του χρόνια είχε αποφασίσει τον δρόμο του, όταν κατατάχθηκε στην Αστυνομία.

Παρακολούθησε τη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και πέρασε τη δεκαετία του 90 κάνοντας σεμινάρια στην Αμερική και την Αγγλία για την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας. Το 2000 εκπαιδέυτηκε και στην Ακαδημία του F.B.I στο Quantico της Virginia ΗΠΑ στη διαχείριση κρίσεων. Έπειτα πρόσθεσε στο βιογραφικό του την ειδικότητα του Διαπραγματευτή αρχικά με σπουδές στο Νέο Μεξικό κι έπειτα στην Ακαδημία της New Scotland Yard.

Ο ίδιος είχε μιλήσει με Ελληνίδα πράκτορα της New Scotland Yard, για την υπόθεση της Πάτρας. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε μιλήσει για εκείνο το τηλεφώνημα που έβαζε στο κάδρο ουσίες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο, όπως ο υδράργυρος.

Ο ρόλος του στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος υπηρέτησε σε διάφορες Μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής μέχρι το 1994 κι έπειτα βρέθηκε ως αξιωματικός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από όπου και παραιτήθηκε το 2007.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, όσο βρισκόταν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, συμμετείχε στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Ε.Λ.Α. Μάλιστα τιμήθηκε με την ανώτατη, τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Σε αυτή την υπηρεσία από την ίδρυσή της το 1993 μέχρι το 2007 που παραιτήθηκα ήμουν εκεί. Ξέρω τα πάντα και γι’ αυτή την οργάνωση και για άλλες οργανώσεις που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν», είχε πει σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Θάνασης Κατερινόπουλος.

«Ο αρχηγός τους, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχε συλληφθεί ως Μιχάλης Οικονόμου αρχικά. Μετά παραδέχτηκε τα πραγματικά του στοιχεία και αποδείχτηκε ότι ήταν ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος τον οποίο εμείς ψάχναμε από το 1996.

Ξέραμε ότι είναι στη 17 Νοέμβρη. Τον ψάχναμε όμως ως Γιωτόπουλο κι αυτός κυκλοφορούσε με ταυτότητα Μιχάλης Οικονόμου και κινούνταν μεταξύ Ελλάδας και Παρισίου. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ήταν αυτός που στρατολόγησε το 1983 τον Χριστόδουλο Ξηρό και τα υπόλοιπα αδέρφια του και όλους τους υπόλοιπους», έλεγε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ο ίδιος είχε περιγράψει τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική. Επιπλέον διηγήθηκε στην ίδια συνέντευξη τη στιγμή της σύλληψης του Σάββα Ξηρού που σήμανε τη στιγμή της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη. «Στο σπίτι μου γύρισα μετά από 11 μέρες», έλεγε μεταξύ άλλων.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος και η μεγάλη τραγωδία της ζωής του

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος έχει κάνει έναν γάμο από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Νώντα και τον Αντώνη.

Ο Νώντας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2017 δύο ημέρες πριν τα γενέθλια του εν αποστρατεία αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Είχε μιλήσει για την απώλεια αυτή, με αφορμή την υπόθεση της Πάτρας και τη συνέντευξη που ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου είχαν δώσει στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

«Να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, τον αγώνα που δίνουν για την αλήθεια. Δεν τους ζηλεύω, έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου και το γεγονός ότι ήρθαν στην εκπομπή σου και μίλησαν δείχνει ότι ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια και τους το εύχομαι», έλεγε τότε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Εγώ δεν θα ευχαριστούσα τους γιατρούς. Δεν ήθελα να μιλήσω ούτε στον αδελφό μου που είχα χάσει ένα παιδί, όχι τρία και να βγαίνω στα κανάλια», πρόσθετε με νόημα το «είδωλο» του τηλεοπτικού κοινού.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος και η υπόθεση των Γλυκών Νερών

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή Φως στο Τούνελ όταν η υπόθεση που συγκλόνιζε το Πανελλήνιο ήταν η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είχε από την πρώτη στιγμή στρέψει τις υποψίες του προς τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που αρκετό καιρό αργότερα ομολόγησε τη γυναικοκτονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Θανάσης Κατερινόπουλος: Αυτά είναι 5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον άνθρωπο που έχει αποθεώσει το Twitter

«Είναι μια υπόθεση που πρέπει να ερευνηθεί από παντού. Και από το προσωπικό και από το εργασιακό περιβάλλον του πιλότου. Τα πάντα. Πού μίλησε, με ποιους μίλησε, προβλήματα που είχε στο εργασιακό του περιβάλλον, προβλήματα που είχαν μεταξύ τους. Οι Αρχές έχουν πολλή δουλειά. Δεν είναι μια τυχαία δολοφονία, που μπήκαν να κλέψουν, πήραν τα λεφτά και έφυγαν», έλεγε από την πρώτη στιγμή ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ! μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης ο ίδιος σημείωνε: «Πέραν του ότι είχα κάποια πληροφόρηση σχετικά με ορισμένα περιστατικά που είχαν συμβεί, αλλά και το γεγονός ότι επισκέπτονταν μαζί μια σύμβουλο ψυχικής υγείας, θα σου πω ότι αυτό που “μίλησε” ήταν η γλώσσα του σώματος. Μίλαγε το βλέμμα του, το στήσιμό του, η συμπεριφορά του απέναντι στις κάμερες».

«Σε συνδυασμό λοιπόν με τα στοιχεία και την πληροφόρηση που είχα ήμουν απόλυτα βέβαιος –και δεν το λέω εκ του ασφαλούς τώρα, το είχα πει τότε– ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για έγκλημα ερωτικού πάθους, δεδομένου ότι εδώ υπήρξε μια μελέτη, ένας σχεδιασμός και η εκτέλεση στην πορεία», πρόσθετε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Η φορά που έπεσε έξω

Μπορεί ο Θανάσης Κατερινόπουλος να έχει πολλές φορές δικαιωθεί για τις υποψίες του, αλλά οι φανατικοί τηλεθεατές της εκπομπής Φως στο Τούνελ, θυμούνται μία υπόθεση στην οποία οι υποψίες του δεν επαληθεύτηκαν.

Ήταν η υπόθεση της δολοφονίας του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, ο οποίος αγνοείτο για περισσότερες από 900 ημέρες. Για 2,5 χρόνια οι υποψίες είχαν πέσει στη χήρα του κτηνοτρόφου, Δέσποινα Γραικού κι ο Θάνασης Κατερινόπουλος είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ αυτών των υποψιών δηλώνοντας ότι η χήρα είχε παίξει ρόλο στην εξαφάνιση του συζύγου της.

Εντέλει αποδείχθηκε πως το έγκλημα είχε κάνει ο έμπορος κρεάτων ο οποίος συνεργαζόταν με τον Δημήτρη Γραικό με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές.

Προτεινόμενα