Θαυματουργή μαγειρική σόδα: 6+1 τρόποι να κάνετε το σπίτι λαμπίκο με φυσικό και οικολογικό τρόπο χωρίς να ξοδέψετε τίποτα

by Εύα Ζαχαριάδη

Θαυματουργή μαγειρική σόδα: Το υλικό που θα κάνει το σπίτι σας λαμπίκο

Ένα από τα φυσικά καθαριστικά για το σπίτι είναι η αγαπημένη και θαυματουργή μαγειρική σόδα. Αυτό το υλικό βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και μπορεί να το κάνει λαμπίκο.

Η σόδα μαγειρικής αντιδρά πολύ καλά όταν συνδυάζεται με άλλες ουσίες, δίνοντας σας έτσι τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Για παράδειγμα, όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε, μπορείτε να την αναμείξετε με λίγο χυμό λεμόνι ή νερό. Μπορείτε, επίσης, να την προσθέσετε σε ένα απορρυπαντικό για να ενισχύσετε την καθαριστική του δύναμη.

Θαυματουργή μαγειρική σόδα: 6+1 τρόποι να κάνετε το σπίτι λαμπίκο με φυσικό και οικολογικό τρόπο χωρίς να ξοδέψετε τίποτα

Αυτές είναι οι 7 χρήσεις της μαγειρικής σόδας για να κάνετε το σπίτι σας λαμπίκο

Όπως βλέπετε, η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Σήμερα, θα επικεντρωθούμε στο πώς να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τη χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό, το οποίο δε θα σας απογοητεύσει.

1. Καθαρίστε τα πατώματα

Διαλύστε μισή κούπα σόδας σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Σφουγγαρίστε το πάτωμα και ξεβγάλτε. Το πάτωμα σας θα είναι καθαρό και λαμπερό με ελάχιστη προσπάθεια.

2. Πλύνετε τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα πιάτα με σόδα μαγειρικής

Προσθέστε μερικές κουταλιές σούπας από τη μαγειρική σόδα στο σαπούνι για να πλύνετε τα πιάτα σας και να απομακρύνετε τα λίπη εύκολα. Αν τα λίπη ή τα υπολείμματα από το φαγητό είναι αρκετά σκληρά, αφήστε το πιάτο να μουλιάσει μέσα στο νερό με το απορρυπαντικό για τα πιάτα και τη σόδα. Μετά, προσθέστε λίγο από το μείγμα σε ένα νωπό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

3. Καθαρίστε τις επιφάνειες

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εφαρμόζοντάς τη επάνω σε ένα νωπό σφουγγάρι και απλώνοντάς την στα πλακάκια, το νεροχύτη, τη μπανιέρα, κλπ. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από σόδα μαγειρικής και το συνηθισμένο καθαριστικό σας. Απλώστε το μείγμα στις περιοχές που θέλετε και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με νερό.

4. Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων με σόδα μαγειρικής

Αυτή η συσκευή έχει συνήθως πολλούς λεκέδες από υπολείμματα φαγητού. Απλώστε τη σόδα επάνω σε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε το εσωτερικό. Βρέξτε το σφουγγάρι και σκουπίστε.

5. Καθαρίστε το φούρνο

Ο φούρνος συνήθως συγκεντρώνει υπολείμματα φαγητών. Για να τα αφαιρέσετε, απλώστε σόδα μαγειρικής στο φούρνο. Ψεκάστε με νερό και αφήστε να δράσει όλη νύχτα. Το πρωί σκουπίστε με ένα σφουγγάρι. Η βρωμιά και οι μουντζούρες θα βγουν αμέσως και δε θα χρειαστεί καθόλου να ξύσετε.

6. Καθαρίστε τα έπιπλα με σόδα μαγειρικής

Οι λεκέδες από μπογιές μπορούν να εξαφανιστούν όταν σκουπίσετε την επιφάνεια ή τον τοίχο χρησιμοποιώντας ένα νωπό σφουγγάρι με μαγειρική σόδα.

7. Καθαρίστε την κουρτίνα του μπάνιου

Στις κουρτίνες του μπάνιου συνήθως παραμένουν τα υπολείμματα του σαπουνιού. Για να τα εξαφανίσετε, απλώστε σόδα επάνω σε ένα σφουγγάρι και καθαρίστε προς τα κάτω τις κουρτίνες. Έπειτα, ξεβγάλτε τες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν