Θοδωρής Κατσαφάδος: Τα χρόνια μέσα στη φτώχεια, ο χαμός του αδελφού από χειροβομβίδα και το βαρύ πένθος για τη γυναίκα του

by Εύα Ζαχαριάδη
Θοδωρής Κατσαφάδος: Τα χρόνια μέσα στη φτώχεια, ο χαμός του αδελφού από χειροβομβίδα και το βαρύ πένθος για τη γυναίκα του

Θοδωρής Κατσαφάδος: Η ζωή του αγαπημένου ηθοποιού

Ο γνωστός ηθοποιός, Θοδωρής Κατσαφάδος έχει περάσει δύσκολα χρόνια όταν ήταν μικρός. Έχει ζήσει μέσα στη φτώχεια και έχει ζήσει την τραγική απώλεια του αδέρφου του από χειροβομβίδα. Ο ηθοποιός έχει αγαπηθεί από το ευρύ τηλεοπτικό κοινό για τους ρόλους του στη τηλεόραση αλλα και στο θέατρο.

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος ξεκίνησε στο Θέατρο Ριάλτο με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη το 1973.Την σεζόν 2020-2021 πρωταγωνιστεί στη κωμική σειρά “Παρουσιάστε”, στο ρόλο του ταξίαρχου.
Ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος ξεκίνησε στο Θέατρο Ριάλτο με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη το 1973, ενώ ακολούθησαν διάφορες θεατρικές δουλειές όπως «Το λιοντάρι το χειμώνα», «Παπαφλέσσας», «Ερωτόκριτος», «Φορτουνάτος», «Φοιτηταί», «Τοπικός Παράγων», «Η τύχη της Μαρούλας», «Κατσούρμπος».

Ο ηθοποιός με τη μακρά καλλιτεχνική συνεισφορά έχει πει σχετικά:«Το να κάνει κανείς κάτι μόνο για τα λεφτά το βρίσκω αγοραίο και χυδαίο. Είναι ανέντιμο, πώς το λένε; Εντάξει, μπορεί να βιοποριζόμαστε από αυτό το επάγγελμα, όμως, καλό είναι να προσπαθούμε να ελέγχουμε την πλεονεξία μας. Και τα όνειρα; Τα καλλιτεχνικά μας όνειρα και τα πιστεύω μας πού πάνε; Η ιδεολογία μας; Το όραμά μας;», λέει ο ίδιος στο περιοδικό Tv Έθνος.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε ότι αποτελεί μέρος μιας 14μελούς οικογένειας.Ο ίδιος εξομολογήθηκε στην παρουσιάστρια ότι τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του έφυγαν στην Αμερική, λόγω φτώχειας, και τους είδε ξανά έπειτα από 20 χρόνια.Ακόμη, αποκάλυψε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας εργάζονταν, προκειμένου να ανταπεξέλθουν.

Θοδωρής Κατσαφάδος: Τα χρόνια μέσα στη φτώχεια, ο χαμός του αδελφού από χειροβομβίδα και το βαρύ πένθος για τη γυναίκα του

Ο θάνατος του αδερφού του Θοδωρή Κατσαφάδου από χειροβομβίδα

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος μίλησε και για την απώλεια του κατά δυο χρόνια μεγαλύτερου αδερφού του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μπροστά στα μάτια του, παίζοντας με μια χειροβομβίδα.

«Με το να το κουβεντιάζω ξορκίζω τις τύψεις και τις ενοχές μου, γιατί εγώ βρήκα την χειροβομβίδα. Δεν το συζητούσα για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είναι σα να τον έχω δίπλα μου, θέλω να ζει κοντά μου. Πάντα τον θυμάμαι, τον σκέφτομαι και τον φαντασιώνομαι πώς θα ήταν τώρα… έτσι θα τον κουβαλάω μέχρι τον θάνατό μου, έτσι ζει μέσα από εμένα», τόνισε ο δημοφιλής ηθοποιός.Το δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα Πρωτομαγιά, με τον ίδιο να βρίσκει τη χειροβομβίδα. Όλο το σκηνικό συνέβη στα πλαίσια παιχνιδιού, καθώς δεν γνώριζαν ότι παίζουν ουσιαστικά με μια χειροβομβίδα, με τον ίδιο να εξομολογείται ότι «είναι σαν χθες και καθορίζει τη ζωή του».

Θοδωρής Κατσαφάδος: Οι τηλεοπτικές συνεργασίες και ο Μπέζος

Στην τηλεόραση ο Γιώργος Κατσαφάδος έχει λάβει μέρος σε διάφορες παραγωγές όπως Ανήσυχα Νιάτα την περίοδο 1973-1974, Η μάχη των πελαργών, Το γυμνό κορίτσι, Έξωση, Μη φοβάσαι τη φωτιά. Τηλεοπτικά έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο στις σειρές 10η εντολή, Μαύρα Μεσάνυχτα, Ο 3ος Νόμος και Ου Φονεύσεις.

Τη σεζόν 2010-2011 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην σειρά εποχής Το Νησί υποδυόμενος τον πρόεδρο της Σπιναλόγκας Πέτρο Κοντομάρη. «Πάντα με ενδιέφερε να μπαίνω σε όλα τα είδη της υποκριτικής Δεν ήθελα να βάλω ταμπέλες στην πορεία μου. Έπαιζα στο θέατρο και στο “Κλουβί με τις τρελές” ένα τραβεστί και παράλληλα έκανα γυρίσματα στο “Νησί” υποδυόμενος τον πρόεδρο των χανσενικών στη Σπιναλόγκα. Αυτό καλλιτεχνικά έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά στην αρχή είναι δύσκολο να βρεις δουλειά. Όταν είσαι νέος δεν σε κατατάσσουν στη μνήμη και δεν έρχεσαι αμέσως στο μυαλό του άλλου όταν γίνεται η διανομή ρόλων».

Από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν μέρος του βασικού καστ της καθημερινής δραματικής σειράς Κλεμμένα Όνειρα. Τη σεζόν 2016-2017 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου, Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα.

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος φέτος συνεργάζεται με τον Γιάννη Μπέζο, τον οποίο και γνωρίζει από αρκετά χρόνια πριν, όταν είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά σε ένα στρατόπεδο. «Η ζωή κάνει περίεργους κύκλους. Πριν πολλά χρόνια που ήμουν στον στρατό επιλοχίας στην Κόρινθο, είχα νεοσύλλεκτο τον Γιάννη Μπέζο και τώρα είμαι ταξίαρχός του και αυτός συνταγματάρχης. Εγώ τότε ασχολούμουν με το θέατρο, ο Γιάννης όχι. Είχα δει στα χαρτιά ότι έχει τελειώσει δραματική σχολή. Από τότε έχουμε μια καταπληκτική σχέση, τον αγαπώ και τον θαυμάζω και ας μην τον βλέπω συχνά».

Σ’ αυτή τη σειρά ο μεγάλος πόλος έλξης ήταν ο Γιάννης Μπέζος αλλά και οι Γιάννης Μαυροματάκης η Ελένη Ουζουνίδου, το συνεργείο, το καλογραμμένο κείμενο του Μάκη Πιτταρά και φυσικά ο Γιάννης Καραγιάννης που είναι εξαίρετος παραγωγός. Όλα συνέτειναν στο να πω το “ναι” με μεγάλη ευκολία. Ένας φίλος μου είχε πει: “Όταν έχεις δίλημμα σε ποια δουλειά να πας, να επιλέγεις αυτή που σε θέλουν πολύ”. Κι εδώ με ήθελαν και αυτό είναι τιμητικό και κολακευτικό».

Ο μεγαλύτερος φόβος του Θοδωρή Κατσαφάδου

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι για το πού θα αφήσω τα παιδιά και