«Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»: Η αφοπλιστική απάντηση ενός μαθητή που έγινε θέμα συζήτησης

Έκθεση μαθητη: Τι απάντησε στην ερώτηση «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»

Viral έχει γίνει η έκθεση ενός μαθητή με θέμα «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας», την οποία δημοσίευσε η μητέρα του παιδιού στο Facebook.

Η παράγραφος, που παρέδωσε ο νεαρός, είναι αποστομωτική και έγινε viral στα social media καθώς μετρά περισσότερες από 7 χιλιάδες «αντιδράσεις» και τουλάχιστον 2 χιλιάδες κοινοποιήσεις.

«Απάντηση του γιού μου στο εθνικιστικό κρεσέντο προπονητή του που εξέφρασε στα παιδιά το αίτημα -καλοκαιριάτικα- να γράψουν έκθεση (!!!) με θέμα “Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας”!!!», αναφέρει η μητέρα του μαθητή, αναρτώντας φωτογραφία από την απάντηση.

Η απάντηση του μαθητή μέσα από την έκθεση

«Το να είσαι Έλληνας είναι το ίδιο με το να είσαι Αλβανός, Σύριος, Αμερικάνος, Γερμανός, Τούρκος. Ο Έλληνας γεννιέται με την ίδια αξία και πεθαίνει με την ίδια. Δεν γεννιέται με κανένα προτέρημα υπέρ του ξένου. Ζει σε έναν τόπο όπως οι υπόλοιποι, απλά με πολύ ήλιο και θάλασσα. Το αρνητικό αυτού του τόπου είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ότι η ιδιότητα του Έλληνα τον καθιστά ανώτερο έναντι των υπολοίπων. Όλοι γεννιόμαστε ίσοι, όπως και πεθαίνουμε. Η αξία που αποκτούμε προκύπτει από το αν ό,τι κάναμε στη ζωή μας, επηρέασε θετικά τη ζωή όλων των ανθρώπων του πλανήτη».

Μαθητής: Δείτε την απίθανη έκθεση του παιδιού

«Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»: Η αφοπλιστική απάντηση ενός μαθητή που έγινε θέμα συζήτησης

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν