«Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»: Η viral απάντηση που έδωσε ένας μαθητής

Viral απάντηση: «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»

Σε μία παράγραφο ένας νεαρός μαθητής, παρέδωσε την πιο ωραία απάντηση στην ερώτηση «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας». Την εν λόγω έκθεση δημοσίευσε στο Facebook η μητέρα του παιδιού και η ανάρτηση μετρά περισσότερες από 7 χιλιάδες «αντιδράσεις» και τουλάχιστον 2 χιλιάδες κοινοποιήσεις.

«Απάντηση του γιού μου στο εθνικιστικό κρεσέντο προπονητή του που εξέφρασε στα παιδιά το αίτημα -καλοκαιριάτικα- να γράψουν έκθεση (!!!) με θέμα “Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας”!!!», αναφέρει η μητέρα του μαθητή, αναρτώντας φωτογραφία από την απάντηση.

Η απάντηση του μαθητή

«Το να είσαι Έλληνας είναι το ίδιο με το να είσαι Αλβανός, Σύριος, Αμερικάνος, Γερμανός, Τούρκος. Ο Έλληνας γεννιέται με την ίδια αξία και πεθαίνει με την ίδια. Δεν γεννιέται με κανένα προτέρημα υπέρ του ξένου. Ζει σε έναν τόπο όπως οι υπόλοιποι, απλά με πολύ ήλιο και θάλασσα. Το αρνητικό αυτού του τόπου είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ότι η ιδιότητα του Έλληνα τον καθιστά ανώτερο έναντι των υπολοίπων. Όλοι γεννιόμαστε ίσοι, όπως και πεθαίνουμε. Η αξία που αποκτούμε προκύπτει από το αν ό,τι κάναμε στη ζωή μας, επηρέασε θετικά τη ζωή όλων των ανθρώπων του πλανήτη».

Η συγκλονιστική απάντηση του μαθητή

«Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»: Η viral απάντηση που έδωσε ένας μαθητής

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν