Τι σύνταξη παίρνει η Μάρω Κοντού και πόσα είναι τα δικαιώματα των ταινιών

” Το μονο περιουσιακό μου στοιχείο είναι το σπίτι που ζω”

Μια αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε η Ελληνίδα ηθοποιός Μάρω Κοντού το 2017 στο περιοδικό ΟΚ! και στον Γιάννη Πουλόπουλο.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και για την σύνταξη που εισπράττει αλλά και για τα χρήματα που παίρνει δύο φορές το χρόνο από τα δικαιώματα για τις ταινίες της:

«Ύστερα από τόσα χρόνια δουλειάς, ζω αυτή τη στιγμή με μία σύνταξη που ήταν 800 ευρώ και ο κύριος Τσίπρας την έκανε 715. Το μονο περιουσιακό μου στοιχείο είναι το σπίτι που ζω. Δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε οικόπεδα, ούτε αποταμιεύσεις στο εξωτερικό, ούτε βέβαια στο εσωτερικό.

Μάρω Κόντου: “Τα φέρνω δύσκολα βόλτα”

Δύο φορές το χρόνο παίρνω δικαιώματα από την προβολή των ταινιών που έχω κάνει, που με το ζόρι φτάνουν τα 1.000 – 1.200 ευρώ. Αν εγώ παίρνω αυτά τα χρήματα που είχα πρωταγωνιστικούς ρόλους σε τόσες ταινίες, μπορείς να φανταστείς τι παίρνουν αυτοί που έπαιζαν δεύτερους και τρίτους ρόλους. Τι να λέμε. Τα φέρνω δύσκολα βόλτα».

Η Μάρω Κοντού, επίσης είχε 11 χρόνια παρουσία της στη Βουλή των Ελλήνων. Υπήρξε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών. Η αρχική της θητεία ήταν από τις 29 Ιουλίου 1999 μέχρι και τον Απρίλιο του 2000.

Ορκίστηκε και πάλι στα έδρανα της Βουλής, τον Ιανουάριο του 2007, ως πρώτη επιλαχούσα των εκλογών του 2004. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 έλαβε την 12η θέση ανάμεσα στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών και δεν εκλέχθηκε.

Η ίδια για την βουλευτική της θητεία έχει πει: «Η Βουλή για μένα ήταν μια απογοήτευση, λόγω της εσωστρέφειας των πολιτικών. Νόμιζα ότι το να είσαι πολιτικός σήμαινε να κάνεις ό,τι μπορείς για τους άλλους. Στη Βουλή ένιωθα ξένο σώμα». Μετά τη Βουλή ξανάπαιξε στο θέατρο και έκανε «περάσματα» σε ταινίες της μεγάλης οθόνης. Έχει θεμελιώσει βουλευτική σύνταξη με 2,5 θητείες, που κυμαίνεται στα 3.000 ευρώ μηνιαίως!

Related posts

Πιο ερωτευμένοι από ποτέ: Βάσω Λασκαράκη και Λευτέρης Σουλτάτος απολαμβάνουν τις διακοπές τους στη Σαντορίνη – Οι τρυφερές φωτο

Ντέμη Γεωργίου: Κατέρρευσαν στον αέρα οι φίλοι της – «Μας είπαν να είμαστε εκεί γιατί θα καταλήξει»

Ντέμη Γεωργίου: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της – Η συγκινητική της επιθυμία