Τι βλέπεις πρώτο στην εικόνα;: Το τεστ προσωπικότητας που δείχνει τι χαρακτήρα έχεις

by Εύα Ζαχαριάδη

Ψυχολογικό τεστ: Η εικόνα που δεν θα την δουν όλοι ίδια

Πολλοί ψυχολόγοι πολλές φορές χρησιμοποιούν εικόνες με ψευδαισθήσεις για να καταλάβουν κάποια στοιχεία της προσωπικότητας των ασθένων τους. Το ίδιο κάνει και η συγκεκριμένη εικόνα που είναι μια ψευδαίσθηση.

Χάρη σε ένα ψυχολογικό τέχνασμα, ένας TikToker ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταλάβει εάν είσαι ντροπαλή ή όχι, αν έχεις αυτοπεποίθηση ή όχι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, αυτή η «αποκάλυψη» δεν προέρχεται από το να απαντήσεις σε κάποιες σοβαρές και βαθιές ερωτήσεις – αντίθετα, προέρχεται από αυτό που βλέπεις πρώτα σε μια απλή ψευδαίσθηση.

Ο αστέρας του TikTok Charles Meriot δημοσιεύει συχνά οπτικές ψευδαισθήσεις και τεστ προσωπικότητας στη σελίδα του.

«Τι είδες πρώτα;» ρώτησε ο Meriot, αφήνοντας το κοινό να αφιερώσει λίγο χρόνο για να μελετήσει την εικόνα. Έπειτα, ο TikToker αποκάλυψε τις δύο εικόνες που θα βλέπει κανείς: είτε… ένα εύσωμο κοτόπουλο ή ένα ζευγάρι χείλη.

Τι βλέπεις πρώτο στην εικόνα;: Το τεστ προσωπικότητας που δείχνει τι χαρακτήρα έχεις

Ψυχολογικό τεστ: Το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τον TikToker, αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει μια μυστική αλήθεια για την προσωπικότητά σας.

«Αν είδες πρώτα τον κόκορα, σημαίνει ότι είσαι πολύ ντροπαλός», είπε. «Σου αρέσει η προσοχή των άλλων μόνο όταν έχεις τη σωστή διάθεση».

Οι άνθρωποι που είδαν αμέσως ένα ζευγάρι χείλη έχουν μια πολύ διαφορετική προσωπικότητα. «Αν είδατε πρώτα το στόμα, σημαίνει ότι είστε σίγουροι, δυνατοί και ανεξάρτητοι», εξήγησε ο Meriot.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν