“Την Βουγιουκλάκη την έτρεμαν, η Καρέζη ήταν ψυχρή, η Βλαχοπούλου ήταν απρόσιτη και η Χρονοπούλου είχε διαδώσει πως πεθαίνει”

Διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί: Όλα όσα δεν γνωρίζουμε

Τους γνωρίσαμε και τους λατρέψαμε μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που άφησαν εποχή. Πίσω από τις κάμερες όμως, τα φώτα έσβηναν και ελάχιστοι γνώρισαν επί της ουσίας τις προσωπικότητες που άφησαν εποχή. Μάρτυρες μάλιστα τονίζουν πως πολλοί αγαπημένοι χαρακτήρες ήταν διαφορετικοί από αυτούς που υποδύονταν.

 τους γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά γνωρίζουμε ελάχιστα για τη ζωή τους πίσω από τις κάμερες. Για τον χαρακτήρα τους όταν τα φώτα έσβηναν. Είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ταινιών που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Ο Παύλος Τάσιος είχε μιλήσει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το βιβλίο του Ταινίες για Φίλημα, δίνοντας μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα της εποχής. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του βιβλίου αναφέρει σχετικά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Τζένη Καρέζη και τη Ρένα Βλαχοπούλου.

“Την Βουγιουκλάκη την έτρεμαν, η Καρέζη ήταν ψυχρή, η Βλαχοπούλου ήταν απρόσιτη και η Χρονοπούλου είχε διαδώσει πως πεθαίνει”

Τα άγνωστα στοιχεία του χαρακτήρα διάσημων Ελλήνων ηθοποιών

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν πολύ μακρινή για μας. Απλησίαστη, Κατ’ αρχάς, δεν ερχόταν ποτέ στου φουαγέ, όπου ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε μια επαφή μαζί της. Και όταν ερχόταν περνούσε σαν σφαίρα. Δεν τη θυμάμαι εκεί ποτέ. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν βεντέτα. Αυτό ίσχυε και στα γυρίσματα. Έπρεπε να προσέχεις πώς θα της μιλήσεις, πώς θα σταθείς απέναντί της. Οι σκηνοθέτες έτρεμαν. Μόνο ο Δαλιανίδης ήταν στο ίδιο επίπεδο με εκείνη και της φερόταν φυσιολογικά.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν εύκολος, λαϊκό παιδί. Το ίδιο και ο Κώστας Χατζηχρήστος. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσουν ακόμα και στον τελευταίο τεχνικό. Το ίδιο και η Μάρθα Καραγιάννη. Ο Νίκος Κούρκουλος δεν ήταν εύκολος. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ευγενικός και φίλος με όλους. Δεν μάλωσε ποτέ με άνθρωπο. Δεν δυσαρέστησε ποτέ κανέναν.

Αντιθέτως, η Μαίρη Χρονοπούλου έκανε επεισόδια. Όταν ο Φίνος είχε πάει στο Λονδίνο για την αρρώστια του, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε διαδώσει σε όλους πως πεθαίνει. Όταν ο Φίνος σηκώθηκε από την πρώτη εγχείρηση, του τα είπε η Τζέλλα και από τότε η Μαίρη δεν ξαναέπαιξε ποτέ σε ταινίες του».

Αυτή ήταν η συμπεριφορά των Ελλήνων ηθοποιών όταν τα φώτα έσβηναν για κάποιους αναμενόμενη για άλλους οι αποκαλύψεις αποτέλεσαν έκπληξη .

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo