Το άγνωστο δράμα της Έμης Λιβανίου: Η τραγωδία που την εξαφάνισε από την τηλεόραση και η ζωή της σήμερα

by Newsroom i-diakopes.gr
Το άγνωστο δράμα της Έμης Λιβανίου: Η τραγωδία που την εξαφάνισε από την τηλεόραση και η ζωή της σήμερα

Έμη Λιβανίου: Κάποτε ήταν μια από τις πιο διάσημες παρουσιάστριες

Η Έμη Λιβανίου για μια εποχή υπήρξε μια από τις πιο διάσημες παρουσιάστριες. Ωστόσο ένας προσωπικός γολγοθάς ήταν η αιτία για να εξαφανιστεί από την τηλεόραση.

Η ίδια βρίσκεται σε έναν «πόλεμο» με τον πρώην σύζυγό της, Αντώνη Λιβάνιο, καθώς η Έμη φέρεται να τον αναζητά επί αρκετά χρόνια προκειµένου να λύσουν τις οικογενειακές διαφορές τους

Μάλιστα, αν και εκείνος δεν παρουσιάζεται ποτέ σε δικαστήριο και φαινόταν πως έχει µπει ένα τέλος στη µεταξύ τους διαµάχη, αυτήν τη φορά η έκδοση µιας απόφασης σε βάρος του οδηγεί το ζευγάρι στις δικαστικές αίθουσες.

Ήταν 27 Αυγούστου 2013 όταν κατέθεσε αγωγή κατά του πρώην συζύγου της η Εµη Λιβανίου, ενώ κάποια χρόνια αργότερα εκδόθηκε απόφαση επί αυτής της αγωγής. Τώρα ο Αντώνης Λιβάνιος άσκησε ανακοπή ερηµοδικίας προκειµένου να «εξαφανίσει» την απόφαση που βγήκε ερήµην (δεν ήταν παρών στο δικαστήριο) και η υπόθεση να συζητηθεί εκ νέου.

Το άγνωστο δράμα της Έμης Λιβανίου: Η τραγωδία που την εξαφάνισε από την τηλεόραση και η ζωή της σήμερα

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στα τέλη Νοεµβρίου του 2000 στον Αγιο ∆ιονύσιο στο Κολωνάκι. Έναν χρόνο µετά τον γάµο τους ήρθε ο πρώτος καρπός του έρωτά τους, ο γιος τους Κωνσταντίνος, που τώρα είναι 17 χρόνων, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθε στη ζωή και η 15χρονη σήµερα Αλεξάνδρα.

«Αν και στον γάµο αυτό είχα στηρίξει όλες τις ελπίδες µου για µια αρµονική συµβίωση και τη δηµιουργία ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος που θα επέτρεπε τη σωστή ανάπτυξη και την ανατροφή των τέκνων µας, διαψεύστηκα λόγω της αντισυζυγικής συµπεριφοράς του πρώην συζύγου µου, η οποία οδήγησε σε πλήρη διάσπαση της έγγαµης συµβίωσής µας, εξ αποκλειστικής και µόνο δικής του υπαιτιότητας» αναφέρει, κατά πληροφορίες, στην αγωγή της η δηµοσιογράφος και παρουσιάστρια. Ήταν το 2010 όταν οι κοσµικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι η σχέση του ζευγαριού είχε αρχίσει να κλονίζεται.

Ακολούθησαν τρία χρόνια µέχρι την έκδοση διαζυγίου, που αποτέλεσαν µια εξαιρετικά σκληρή περίοδο για την παρουσιάστρια, η οποία προσπαθούσε να διατηρήσει τις ισορροπίες µέσα στο σπίτι της, κυρίως για να προφυλάξει την ψυχική υγεία των παιδιών της. Την ίδια περίοδο, ο Αντώνης Λιβάνιος ανελάµβανε έργα µεγάλης συµβουλευτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Φρανκφούρτη, χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν να «δει» την κρίση εντός του οικογενειακού πυρήνα.

Το 2013, όταν κατατέθηκε η σχετική αγωγή επί της οποίας εκδόθηκε απόφαση για τη διατροφή των παιδιών του ζευγαριού, η λαµπερή παρουσιάστρια ζητούσε περίπου 5.500 ευρώ τον µήνα, προκειµένου αυτά να συνεχίσουν να διατηρούν το ίδιο βιοτικό επίπεδο και συνήθειες που είχαν πριν από το τέλος του γάµου των γονιών τους.

Τότε η Εµη Λιβανίου είχε δουλειά σε έναν ραδιοφωνικό σταθµό µε ιδιαίτερα χαµηλό εισόδηµα, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, στη σχετική αγωγή «ήταν πενιχρό, ενώ ο αντίδικος βρίσκεται σε εξαιρετική οικονοµική κατάσταση, καθώς το εισόδηµά του υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ µηνιαίως».

Το άγνωστο δράμα της Έμης Λιβανίου: Η τραγωδία που την εξαφάνισε από την τηλεόραση και η ζωή της σήμερα

Έμη Λιβανίου: Ο γάμος μέσα στη χλιδή, τα δάνεια και η καταδίκη του συζύγου της

Ο γάµος της δηµοσιογράφου µε τον γνωστό επικοινωνιολόγο και σύµβουλο πολυεθνικών επιχειρήσεων Αντώνη Λιβάνιο πριν από αρκετά χρόνια είχε απασχολήσει τους κοσµικούς κύκλους. Εκείνη έκανε τότε τα πρώτα της βήµατα στην τηλεόραση και εκείνος είχε µια πολλά υποσχόµενη σταδιοδροµία. Μαζί σχηµάτιζαν την εικόνα ενός ιδανικού ζευγαριού. Η µέρα της ένωσής τους είχε προσελκύσει τα φώτα της δηµοσιότητας, ενώ για δέκα χρόνια το ζευγάρι ζούσε αγαπηµένο στο σπίτι του στο Κολωνάκι.

Η ίδια είχε επωµιστεί, όπως αναφέρει, τα έξοδα του σπιτιού όπου διαµένει µε τα παιδιά της, αλλά και την καταβολή του ενοικίου του πολυτελούς διαµερίσµατος της οικογένειας στο Κολωνάκι, το οποίο αγγίζει τα 180 τ.µ. Το µεγαλύτερο, όµως, βάρος της είναι η εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο σύζυγός της.

«Μπήκα εγγυήτρια σε σύµβαση στεγαστικού δανείου του πρώην συζύγου µου. Εγγυήθηκα στην Εµπορική Τράπεζα την τήρηση όλων των υποχρεώσεων του οφειλέτη συζύγου και αντιδίκου µου, προκειµένου να του χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο ύψους 402.000 ευρώ για αγορά γραφειακών χώρων ογδόου ορόφου. Εν όψει δε µη εξόφλησης των οφειλόµενων δόσεων από τον αντίδικο, η τράπεζα άρχισε να διώκει εµένα ως εγγυήτρια» εξηγεί η κ. Λιβανίου, η οποία κατάφερε να λύσει τη σύµβαση εγγύησης µε την τράπεζα, αφού προηγουµένως της επιβλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο αδελφός της παρουσιάστριας που είχε κληθεί να καταθέσει κατά τη συζήτηση της αγωγής, στην οποία ο Αντώνης Λιβάνιος δεν είχε παρασταθεί, είχε αναφέρει στο δικαστήριο: «Τον αναζητούµε πολύ καιρό. Είχε πάρει δάνειο 400.000 ευρώ για ένα ακίνητο, στη συνέχεια πήρε άλλα 300.000 και έφυγε. Είχε πάρει και 600.000 ευρώ από µια ΜΚΟ και εξαφανίστηκε ο Λιβάνιος! Υπάρχουν δηµο