Το είδαμε και αυτό: Αστυνομικοί σκύλοι θα μυρίζουν τους μαθητές για κορωνοϊό στα σχολεία

by Εύα Ζαχαριάδη

Το είδαμε και αυτό: Αστυνομικοί σκύλοι θα μυρίζουν μαθητές στα σχολεία για κορονοϊό

Ένα πρωτότυπο τρόπο ανίχνευσης του κορονοϊού έχει βρει η αστυνομία της Μασαχουσέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έχουν προχωρήσει στην εκπαίδευση σκυλιών για να μυρίζουν τους μαθητές πριν ξεκινήσουν σα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα σχολιάζει το άρθρο στην εφημερίδα New York Times την Πέμπτη (6/1).

«Λατρεύουν να δουλεύουν» σχολίασε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Σερίφη της κομητείας Μπρίστολ, Τζόναθαν Ντάρλινγκ, μιλώντας στο CBS News.

«Και όταν δεν δουλεύουν, λατρεύουν να σου δίνουν φιλιά» συνέχισε ο Ντάρλινγκ.

Ειδικότερα, το γραφείο του Σερίφη έστειλε δύο σκυλιά ράτσας λαμπαντόρ για εκπαίδευση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (FIU), που εκπαιδεύει σκυλιά να εντοπίζουν την οσμή του κορωνοϊού σε ανθρώπους και επιφάνειες.

«Τα σκυλιά έχουν ελεχθεί και έχουν ακρίβεια 99,6%» ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος Κιπ Σούλτ, μιλώντας στην εφημερίδα New York Times.

Το είδαμε και αυτό: Αστυνομικοί σκύλοι θα μυρίζουν τους μαθητές για κορωνοϊό στα σχολεία

Η εκπαίδευση των σκύλων που θα μυρίζουν τα παιδιά για κορονοϊό

«Πρέπει να έχουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στην εργαλειοθήκη μας. Νομίζω στην εποχή που βρισκόμαστε, το σκυλί είναι σύμμαχος ζωτικής σημασίας στη μάχη με τον κορωνοϊό» ανέφερε.

Η Χέδερ Τζουνκέρα, ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής εταιρείας εκπαίδευσης σκύλων στην ιχνηλάτηση κορωνοϊού Bioscentστη Φλοριντα, ανέφερε ότι τα σχετικά πειράματα ξεκίνησαν πριν από τα πρώτα lockdown.

«Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να πάρουμε τα δείγματα, αλλά το ένα πράγμα έφερε το άλλο και τα καταφέραμε» σχολίασε, για να προσθέσει ότι όταν ένας σκύλος μάθει να εντοπίζει μια μυρωδιά, δεν μπορεί να εκπαιδευτεί να εντοπίζει κι άλλες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo