Το ελληνικό υπέρ-αυτοκίνητο των 3.000 ίππων και των 12,4 εκ. ευρώ

by Τόνια Τζαφέρη
Το ελληνικό υπέρ-αυτοκίνητο των 3.000 ίππων και των 12,4 εκ. ευρώ

Τον Νοέμβριο η επίσημη παρουσίαση του chaos

Το νέο αυτοκίνητο πρόκειται να παρουσιαστεί στο παγκόσμιο κοινό σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής καινοτομίας, ενώ λέγεται πως θα κάνει την εμφάνισή του και στη δημοφιλή εκπομπή του BBC, Top Gear. Σύμφωνα με την Spyros Panopoulos Automotive το εν λόγω ultracar έχει ως στόχο να καταρρίψει τα τρία σημαντικότερα ρεκόρ υπεραυτοκινήτων ταχύτητας. Το πρώτο είναι αυτό για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο, που μέχρι στιγμής κατέχει το SSC Tuatara, με μέσο όρο τελικής ταχύτητας 455,3 χιλιόμετρα/ώρα.

Για την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πολυαναμενόμενη επίσημη παρουσίαση του ελληνικού ultracar της Spyros Panopoulos Automotive, ονόματι Chaos.

Το ελληνικό υπέρ-αυτοκίνητο των 3.000 ίππων και των 12,4 εκ. ευρώ

Το δεύτερο ρεκόρ είναι αυτό του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring, το οποίο κατέχει η Mercedes-AMG GT Black Series, με τον οδηγό Maro Engel, ο οποίος ολοκλήρωσε τον γύρο των 20.832 μέτρων πάνω στην ευθεία για το τμήμα T13, σε 6’ 48” 047. Τέλος, το Chaos επιδιώκει να κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου επιτάχυνσης από το 0 στα 402 μέτρα, το οποίο προς το παρόν κατέχει το ηλεκτρικό Rimac Nevera με 8.58’’.

Το chaos θα κοστίζει, στην κορυφαία του έκδοση, 12,4 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με το Carscoops, το ελληνικό ultracar θα κοστίζει, στην κορυφαία του έκδοση, 12,4 εκατομμύρια ευρώ, λίγο παραπάνω δηλαδή από δύο Bugatti Chiron, ενώ η πιο «απλή» του έκδοση καθοριστεί στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο συλλεκτικού χαρακτήρα, του οποίου η παραγωγή φαίνεται πως δεν θα ξεπεράσει τα 100 κομμάτια. Όπως αποκαλύπτει το Carscoops, η πρώτη πώληση έχει ήδη γίνει, με την παράδοση του αυτοκινήτου να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2022, λίγο μετά την επίσημη παρουσίασή του.

Το ελληνικό υπέρ-αυτοκίνητο των 3.000 ίππων και των 12,4 εκ. ευρώ

Προτεινόμενα