Το έξυπνο κόλπο για απαλλαγή από κατσαρίδες: Μία κουταλιά από αυτό το υλικό στα σιφόνια του σπιτιού και πείτε το μεγάλο αντίο

by Τόνια Τζαφέρη

Κατσαρίδες: Πως να απαλλαχτείτε οριστικά με φυσικό τροπο

Πολλά είναι τα πράγματα που δεν θέλουν κόπο αλλά τροπο έτσι και η απαλλαγή από κατσαρίδες φαίνεται πως θέλει απλά τα κατάλληλα υλικά στα σωστά σημεία.

Από που έρχονται οι κατσαρίδες και πως περνούν στο σπίτι μας αφού κλείνουμε παράθυρα , μπαλκονόπορτες και πολλές φορές ψεκάζουμε με διάφορα χημικά το μπάνιο;

Το έξυπνο κόλπο για απαλλαγή από κατσαρίδες: Μία κουταλιά από αυτό το υλικό στα σιφόνια του σπιτιού και πείτε το μεγάλο αντίο

Οι κατσαρίδες έχουν ένα και μόνο πέρασμα, τον υπόνομο και τα κανάλια των υπονόμων είναι γεμάτα απο αυτές . 
Το πέρασμα απο αυτά είναι εύκολο αρκεί να μην υπάρχει νερό και έχει όνομα! Το σιφόνι!

Τι να ρίξετε στο σιφώνι για τις κατσαρίδες

Η κύρια λειτουργία του σιφωνιού δαπέδου είναι να απομακρύνει τα νερά που πέφτουν στο πάτωμα. Το σιφώνι εκτός από την προφανή λειτουργία του χρησιμεύει, επίσης, και στην αποφυγή της δυσοσμίας του αποχετευτικού συστήματος. Το σιφώνι δαπέδου μπάνιου ενώνει τις τρεις σωλήνες, που ανήκουν στην ντουζιέρα/μπανιέρα, στον νιπτήρα και στο πλυντήριο.

Από εκείνο το σημείο, τα νερά από τις τρεις πηγές που αναφέραμε, περνούν από το σιφώνι και οδηγούνται στην κεντρική αποχέτευση που εκεί βρίσκονται οι φίλες μας οι κατσαρίδες.

Τι κάνουμε τώρα για να μην ξαναέρθουν οι κατσαρίδες στο σπίτι μας; 

Ρίχνουμε 1 κουταλιά πολύ καυτό πιπέρι (τσίλι , καγιέν ή οτι βρείτε) και ρίχνουμε λίγο νερό στον νεροχύτη μας και στην μπανιέρα μας αντίστοιχα.

Το πιπέρι δεν θα περάσει όλο κατευθείαν στην κεντρική αποχέτευση αλλά θα αποκολληθεί στις σωληνώσεις που έχουν συγκεντρωμένο πουρί.

Την συγκεκριμένη μέθοδο την χρησιμοποιούν πολλά χρόνια παλιοί υδραυλικοί και κάνουν την χρήση πιπεριού 3 φορές τον χρόνο με αποτέλεσμα να μην έχουν δει κατσαρίδα χρόνια τώρα! Δοκιμάστε το !

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν