Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα λίπη από το λάδι στο ταψί χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας

by Εύα Ζαχαριάδη

Το κόλπο για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη από το ταψί

Δεν έχει σημασία αν απλώνετε λαδόκολα στα ταψιά σας πριν το ψήσιμο ή αν αλείφετε με βούτυρο την επιφάνεια. Μετά από πολλές χρήσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους τα καμένα λίπη ακόμα και αν τα πλένετε καλά. Υπάρχει ένας σωστός τρόπος όμως για γλυτώσετε από την εμφάνιση τους στα αγαπημένα σας ταψιά.

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να δείτε το κόλπο

Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα λίπη από το λάδι στο ταψί χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας

  1. Ξεκινήστε πλένοντας πρώτα το ταψί στο χέρι όπως κάνετε πάντα. Αυτό θα αφαιρέσει τα περισσότερα υπολείμματα φαγητού και λίπη.
    2. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα μίγμα από baking soda και λευκό ξίδι. Η υφή του μίγματος πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή ενός κρεμώδους ντρέσινγκ.
    3. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί σας δίνοντας περισσότερη προσοχή στα πιο βρώμικα σημεία. Πασπαλίζετε στο ταψί και πούδρα καθαρίσματος για ανοξείδωτα σκεύη. Το σκεύος θα πρέπει να μείνει για αρκετή ώρα στο νεροχύτη σας, ωστόσο, αν δεν υπάρχει χώρος, η διαδικασία μπορεί να γίνει εναλλακτικά στην μπανιέρα.
    4. Αφήνετε το μίγμα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι -κατά προτίμηση με σκληρή επιφάνεια- τρίβετε πολύ καλά και πλένετε. Αν υπάρχει «επίμονη» βρωμιά, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Βέβαια, αν τα ταψιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα μην περιμένετε να επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση και να γίνουν σαν καινούρια. Ειδικά οι γωνίες δεν είναι εύκολο να καθαριστούν. Για να μην φτάσετε λοιπόν σε αυτό το σημεία, καλό θα είναι να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο στο καθάρισμά τους από τα πρώτα πλυσίματα.

Το πιο ακατάλληλο μέρος για να πετάξεις το λάδι μετά το τηγάνισμα

Μία κακή συνήθεια που έχουμε πολλοί είναι να ρίχνουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει, είτε στο τηγάνισμα, είτε σε άλλη χρήση, μέσα στον νεροχύτη, θέλοντας να το… ξεφορτωθούμε για να πλύνουμε τα πιάτα. Επίσης, πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το ποιο είναι το κατάλληλο λάδι, με το οποίο πρέπει να τηγανίζουμε τις πατάτες, με αρκετούς ειδικούς επί του θέματος να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά με την απάντηση που θα σας δώσουμε, πρέπει να ξεχάσετε όσα ξέρατε.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo