Το έξυπνο κόλπο για να μη πιάσει μούχλα ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας

by Εύα Ζαχαριάδη

Το πιο έξυπνο κόλπο για να διατηρείτε την φέτα σας χωρίς να μουχλιάσει

Πολλές φορές έχει συμβεί να ξεχάσουμε την φέτα στο ψυγείο χώρις να την καλύψουμε και τελικά να καταλήγει στα σκουπίδια γιατί έπιασε μούχλα. Ακολούθησε το έξυπνο κόλπο που προτείνουμε για να μην ξανά γίνει αυτό το κακό.

Η φέτα είναι ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή απλά την «πετάμε» στο φούρνο με μπούκουβο για ένα γρήγορο μπουγιουρντί. 

Το έξυπνο κόλπο με την άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα

Και θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο. Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.

Το έξυπνο κόλπο για να μη πιάσει μούχλα ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι

Εκτέλεση:

Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο.

Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε την πιο μοντέρνα εκτέλεση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo