Το μεγαλείο της ψυχής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Δημοπρατήθηκαν τα μετάλλια – Θαύμασαν οι Έλληνες τη σπουδαία προσφορά του

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Δημοπρατούνται τα μετάλλια του ολυμπιονίκη

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 43 ετών, παλεύοντας με μία σπάνια μορφή καρκίνου. Ο μεγάλος αθλητής με τον θάνατό του συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα, που θαύμασε τον αγώνα του και το μεγαλείο της ψυχής του.

Η δημοπράτηση των μεταλλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ήταν μια ακόμα προσφορά του μεγάλου Έλληνα αθλητή στην ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά της η 24MEDIA πλειοδότησε για το ασημένιο μετάλλιο της Αθήνας, το οποίο και θα επιστρέψει στην οικογένειά του.

Η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μας Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, ήταν να προσφέρει στην πατρίδα του ακόμα και μετά θάνατον.

“Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια (σ.σ. της Αθήνας και του Πεκίνου), να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου”, έγραφε στο συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου φρόντισε να πραγματοποιηθεί αμέσως η τελευταία επιθυμία του και κίνησε τις σχετικές διαδικασίες για τη δημοπρασία, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Πλειοδότησε για το ασημένιο μετάλλιο

Η 24MEDIA, συμμετείχε στη δημοπρασία και πλειοδότησε για το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, το ποσό από τη δημοπράτησή του έχει ήδη κατατεθεί απευθείας και ισόποσα στους λογαριασμούς των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων «Ο Άλλος Άνθρωπος», «η Λάμψη», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης», «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», «ΑΡΣΙΣ», «ΦΛΟΓΑ» και «Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας Η ΕΛΠΙΔΑ» (για τις οικογένειες των 2 θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη).

Ως ένδειξη ελάχιστης ανταπόδοσης για όσα ο μεγάλος μας αθλητής πρόσφερε στην Ελλάδα με τις επιδόσεις του και με τη στάση ζωής του, η 24MEDIA επιστρέφει το μετάλλιο στην οικογένεια του Αλέξανδρου.

H Μαρία Γράψα, CEO της 24MEDIA, δήλωσε τα εξής: «Συμμετείχαμε στη δημοπρασία για το μετάλλιο που κέρδισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την εκπλήρωση της επιθυμίας του ο θάνατός του να γίνει μια ακόμα αφορμή προσφοράς. Σήμερα, με μεγάλη συγκίνηση και τιμή, επιστρέφουμε το μετάλλιο, στην οικογένειά του, που θα πρέπει να είναι για πάντα περήφανη για την κληρονομιά ήθους και ανθρωπιάς, που αφήνει ο Αλέξανδρος στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και σε όλους μας».

Με την σειρά της η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δήλωσε ότι «ευχαριστεί την 24ΜEDIA για την συμμετοχή τους στη δημοπρασία για το Αργυρό Μετάλλιο του 2004 του Αλέξανδρου. Με αυτή τους την κίνηση έβαλαν ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι στην εκπλήρωση του σκοπού ζωής του Αλέξανδρου. Η γενναιοδωρία τους, που επισφραγίζεται με την επιστροφή του μεταλλίου στην οικογένεια, μας συγκινεί πολύ και μας θυμίζει σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, ότι η ανθρωπιά είναι ακόμη εδώ».

Related posts

Πήρε θέση η Παλιοσπύρου: Τηλεφώνησε στην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και της έδωσε την καλύτερη συμβουλή

Ίσως η ωραιότερη 40άρα της Ελλάδας: Η Ελένη Φουρέιρα με μικροσκοπικό μπικίνι και οι κοιλιακοί της που «κόβουν» την ανάσα

Η τραγική ειρωνεία για το θάνατο του 26χρονου ποδοσφαιριστή, Στάθη Χατζηλάμπρου – Πώς έγινε το τροχαίο