Το μεγαλύτερο ξέσπασμα πολίτη μέχρι σήμερα σε ζωντανή σύνδεση – Τα έχασε η ρεπόρτερ

Ζωντανή σύνδεση: Ένα ακόμη ξέσπασμα πολίτη που έκανε αίσθηση

Ζωντανή σύνδεση: Στην Εύβοια βρέθηκε ρεπόρτερ προκειμένου να μεταδώσει την κατάσταση της επόμενης ημέρα που επικρατεί στην πυρόπληκτη περιοχή. Λίγο- πολύ πλέον οι δημοσιογράφοι, αναγκάζονται να δέχονται τα ξεσπάσματα των πολιτών. Οι οποίοι αντιδρούν με έντονο τρόπο μπροστά στις κάμερες.

Ένα ακόμη έντονο ξέσπασμα είχαμε σε ζωντανή σύνδεση, το οποίο έκανε αίσθηση, μεταδίδοντας την οργή και αγανάκτηση που επικρατεί στην περιοχή. Ύστερα από σχεδόν 10 ημέρες πυρκαγιών, όπου χάθηκαν εκτάσεις και σπίτια.

Οι αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να είναι πολλές, αλλά μικρότερες. Λιγότεροι είναι και οι καπνοί σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν σήμερα στην Εύβοια. Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις. Και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα.

«Η επόμενη μέρα είναι καταστροφική», αναφέρουν οι κάτοικοι, των οποίων η οργή ξεχειλίζει!

Το σκηνικό με το ξέσπασμα της ζωντανής σύνδεσης

Χαρακτηριστική είναι η φράση πολίτη, ο οποίος ζητά από τον Θεό να τον αξιώσει «να πιάσει στα χέρια του έναν π….», αναφερόμενους στους υπευθύνους της καταστροφής, προφανώς τους πολιτικούς.

Ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, στην συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), είπε χαρακτηριστικά από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν «τα 300.000 τα ξεχνάμε από δάσος. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς».

Στα υπόλοιπα 150.000 στρέμματα μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί ή να αναδασωθεί υπογράμμισε.

Προσέθεσε πως τώρα το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων που συνοδεύουν τέτοιες καταστροφές, όπως είναι η διάβρωση εδαφών, οι πλημμύρες.

Related posts

Εύβοια: Ξυλοκόπησε τον νταή αστυνομικό πατέρα του επειδή κακοποιούσε για χρόνια την μητέρα του

Δεν κατάφερε να συγκρατηθεί: Λύγισε η Ράνια Τζίμα στον αέρα για τον τραγικό θάνατο του 10 μηνών βρέφους

«Θα σε χτυπήσω, μαζέψου μη σου αστράψω 2 χαστούκια»: Έξαλλη η η Βάσια Τριφύλλη με τη Φωτεινή Ψυχίδου

Παράκληση για τον Πανορμίτη: Μπουκάλι με τάμα ταξίδεψε από την Εύβοια μέχρι την Τήλο

Πήρε πληρωμένη απάντηση: Ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ ρωτάει «πόσο κάνουν τα καρπούζια» στη λαϊκή και ακούει ζωντανά ότι δεν περίμενε

«Έτσι μεγαλώνουν τα παιδιά τους κάποιοι Ελληνάρες»: Το περιστατικό εivαι πέρα για πέρα αληθιvό και συνέβη χθες στην παραλία

Το “ευχαριστώ” στους ήρωες, Έλληνες πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες

Ολόκληρος ο πλανήτης υποκλίνεται στους Έλληνες πιλότους καναντέρ: Οι ηρωικοί πολεμιστές της φωτιάς

«Τα γίδια δεν τα αφήνω για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου»: Η ιστορία της 20χρονης κτηνοτρόφου, Μαρία Ρέτσα