Το μυστικό σινιάλο σε μπαρ του Βόλου, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνει το «όχι» σου

by Τόνια Τζαφέρη
Το μυστικό σινιάλο σε μπαρ του Βόλου, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνει το «όχι» σου

Κίνημα metoo: Εμπνέει για δράσεις που αφορούν την προστασία των γυναικών

Eίναι περιττό να πούμε το πόσο λατρεύουμε τέτοιες δράσεις, όπου κάνουν τις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες έρχεται μια γυναίκα… λίγο πιο εύκολες και πιο ασφαλής.

Το κίνημα του MeToo στην Ελλάδα έδωσε φωνή στις γυναίκες και τα θύματα έμφυλης βίας να μιλήσουν ανοιχτά, χωρίς φόβο και να κατονομάσουν τους δράστες τους.

Όλο και περισσότερες ενέργειες και πρωτοβουλίες λαμβάνονται από πολίτες, βοηθώντας όλο και περισσότερο στην αποτροπή σεξουαλικών εγκλημάτων βάζοντας τέλος στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Τον σεβασμό μας στον ιδιοκτήτη μπαρ του Βόλου και στο κίνημα me too

Στις γυναικείες τουαλέτες μπαρ στον Βόλο, αναρτήθηκε επιγραφή με μυστικό σινιάλο σε όσες το έχουν ανάγκη.

Το μυστικό σινιάλο σε μπαρ του Βόλου, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνει το «όχι» σου

Εάν δεν καταλαβαίνουν το «όχι» σου, εάν έπαψες να νιώθεις ασφάλεια ή αν σε παρενοχλούν, το προσωπικό του μαγαζιού είναι εκεί για να σε βοηθήσει με έναν κώδικα ασφαλείας.

Το τσάι βυσσινόκηπος και το Blue Lagoon είναι τα σήματα που μπορείς να… παραγγείλεις, για να νιώσεις και πάλι ασφαλής. Πράξη που γεμίζει ελπίδα και διώχνει τον φόβο και την ανασφάλεια με αλληλεγγύη στην πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, δίνονται επιλογές για ώρες της ημέρας και της νύχτας, ώστε να μην υποψιαστεί ο θύτης τι συμβαίνει. Το τσάι βυσσινόκηπος και το Blue Lagoon cocktail είναι τα σήματα που μπορείς να… παραγγείλεις. Με υποκατηγορίες ανάλογα το αν χρειάζεσαι απλά διέξοδο, αν χρειάζεσαι ταξί για ασφάλεια ή ακόμη και αν χρειάζεσαι την αστυνομία.

Προτεινόμενα