Το όνειρο μιας ζωής έγινε πραγματικότητα για έναν 13χρονο με αναπηρία

by Τόνια Τζαφέρη
Το όνειρο μιας ζωής έγινε πραγματικότητα για έναν 13χρονο με αναπηρία

13χρονος: Έζησε για πρώτη φορά το όνειρο του

Είναι από τις πιο όμορφες ειδήσεις να βλέπεις νέους ανθρώπους οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες ζωής, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους.

Η πλήρης χαρά αγοριού με αναπηρία καθώς το όνειρό του για σέρφινγκ γίνεται πραγματικότητα χάρη σε ειδικά διαμορφωμένη σανίδα.

Το όνειρο ζωής έγινε αληθινό για τον Κάι Λιούις ενώ έριξε στα κύματα τη νέα εφεύρεση κοντά στο σπίτι του στην Νότια Ουαλία.

Ένας μαθητής περιορισμένος σε αναπηρική καρέκλα ,είδε το όνειρό του να βγαίνει αληθινό μια και επιδόθηκε στο σέρφινγκ πάνω σε ειδικά κατασκευασμένη σανίδα.

Η εφεύρεση,που επιτρέπει σε ανάπηρα παιδιά να διασχίζουν τα κύματα ,έδωσε την ευκαιρία στον Κάι Λιούις να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία του γαι σέρφινγκ στα κύματα κια του προκάλεσε γέλια χαράς.

Το όνειρο μιας ζωής έγινε πραγματικότητα για έναν 13χρονο με αναπηρία

Ο 13χρονος δοκίμασε τη σανίδα με κάθισμα που δημιουργήθηκε από πανεπιστημιακούς ακαδημαϊκούς

Ο 13χρονος δοκίμασε τη σανίδα με κάθισμα που δημιουργήθηκε από πανεπιστημιακούς ακαδημαϊκούς να επιτρέπει σε παιδιά με αναπηρία,όπως τον Κάι να νιώσει την ελευθερία της θάλασσας.

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή,οι ερευνητές πιστεύουν ότι πολύ περισσότερα παιδιά που χρησιμοποιούν καρότσι θα μπορέσουν να περάσουν την ώρα τους στην κορυφογραμμή του κύματος.

Η περήφανη μαμα Λιν Λιούις είπε:’’Με αυτό τώρα μπορεί  νακαθήσει πίσω ,να χαλαρώσει και να διασχίσει τα κύματα.

Το πρώτο κύμα που διέσχισε ήταν το πιο μεγάλο που μπορούσε να περάσει και η ψυχή μου έφτασε στο στόμα’’.

Δηλώσεις από την μητέρα του 13χρονου με αναπηρία

‘’Ηταν τόσο καταπληκτικό και ανοίγει τόσες πολλές επίλογές όχι μόνο για τον Κάι αλλά και για άλλα παιδιά με αναπηρίες.

Με πολλή ελπίδα θα βγάλει πολλά παιδιά από τα αναπηρικά τους καρότσια και  για ένα γονέα με παιδί με τέτοια αναπηρία,όσο πιο πολύ θα βγαίνουν από τα καρότσια τόσο το καλύτερο.’’

Ο Κάι από το Πόρτ Τάλμποτ της Νότιας Ουαλίας διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση ύστεραα πό ένα εγκεφαλικό στην ηλικία των 12 μηνών.

Αλλά είχε διακαή επιθυμία να κάνει σέρφινγκ στην παραλία κοντα στο σπίτι του.

Το όνειρο μιας ζωής έγινε πραγματικότητα για έναν 13χρονο με αναπηρία

Πήγε στη διάσημη παραλία σέρφινγκ στο Λιατζένιθ κοντά στο Σουάνσι για να δοκιμάσει τη σανίδα για παιδιά με αναπηρία.

η σανίδα είναι έτσι ισορροπημένη ώστε να επιτρέπει  στα παιδιά να κάθονται σ’ένα κάθισμα με κυρτωμένη πλάτη,ενώ θα διασχίζουν τα κύματα με ένα εκπαιδευτή σέρφερ στο πίσω μέρος.

Η έρευνα από μια ομάδα αποφοίτων κια φοιτητών του Πανεπιστήμιου της Ουαλίας Τρίνιτυ ΣανΝτέιβιντς θα δώσει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να κάνουν σέρφινγκ.

Ο διευθυντής της ομάδας Δρ Ρος Χεντ είπε:’’Η μέρα πήγε πολύ καλά.Δεν μπορούσαμε να ελπίσουμε για καλύτερες συνθήκες στο σέρφινγκ,τον καιρό και  καλύτερη ερευνητική ομάδα με την επιθυμία να πετύχει.

Ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα να βλέπεις τον Κάι να κάνει σέρφινγκ φωνάζοντας από χαρά.’’

Το όνειρο μιας ζωής έγινε πραγματικότητα για έναν 13χρονο με αναπηρία

Προτεινόμενα