Το πιθανότερο σενάριο για το που και πως κόλλησε κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρίσκεται σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα

Χιλιάδες είναι τα καθημερινά κρούσματα στην χώρα μας, όπως επίσης και οι πηγές μόλυνσης από κορονοϊο. Εχθές ήρθε και η σειρά του πρωθυπουργού ο οποίος ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός στον κορονοιο. Που και πως όμως κόλλησε;

Το πιθανότερο σενάριο, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, είναι να συνέβη στη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες.

Ειδικοί εκτιμούν πως θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο αν όχι τελείως απίθανο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ήρθε σε επαφή με κρούσμα κατά την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, καθώς το χρονικό περιθώριο είναι πολύ σύντομο.

Το ταξίδι στο εξωτερικό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πριν από τον πρωθυπουργό είχε βρεθεί θετικός στη νόσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά από ταξίδι στο εξωτερικό, ο οποίος όμως έχει αναρρώσει. Ωστόσο, μετά το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, όλα τα μέλη της κυβερνητικής αποστολής αλλά και οι δημοσιογράφοι που ταξίδεψαν σε Γαλλία και Τουρκία υπεβλήθησαν υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του από την Σύνοδο Κορυφής το Σάββατο και πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη υποβλήθηκε σε τεστ PCR, όπως προβλέπεται, και ήταν αρνητικός.

Πάντως μόλις έγινε γννωστό ότι ο πρωθυπουργός κόλλησε κορονοϊό, άμεσα ενημερώθηκαν τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης όσο και ο Τούρκος πρόεδρος, οι οποίοι όμως είχαν νοσήσει στο παρελθόν και οι δύο. Ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον Κυριακό Μητσοτάκη και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Related posts

Πήρε θέση η Παλιοσπύρου: Τηλεφώνησε στην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και της έδωσε την καλύτερη συμβουλή

Ίσως η ωραιότερη 40άρα της Ελλάδας: Η Ελένη Φουρέιρα με μικροσκοπικό μπικίνι και οι κοιλιακοί της που «κόβουν» την ανάσα

Η τραγική ειρωνεία για το θάνατο του 26χρονου ποδοσφαιριστή, Στάθη Χατζηλάμπρου – Πώς έγινε το τροχαίο