Το σημάδι στα μαλλιά: Το σύμπτωμα που δείχνει ότι πέρασες covid αλλά δεν το κατάλαβες

by Newsroom i-diakopes.gr
Το σημάδι στα μαλλιά: Το σύμπτωμα που δείχνει ότι πέρασες covid αλλά δεν το κατάλαβες

Το σημάδι στα μαλλιά: Όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι νόσησες με κορωνοϊό αλλά δεν το ξέρεις

Δικοί σας άνθρωποι νόσησαν, αλλά εσείς δεν νιώθατε περδίκι; Ήρθατε σ’ επαφή με κρούσμα αλλά δεν εκδηλώσατε κανένα σύμπτωμα; Υπάρχει το ενδεχόμενο να γλυτώσατε από τον κορωνοϊό ή απλά είχατε κολλήσει και δεν το καταλάβατε.

Ενα από τα συμπτώματα πως είχατε κορωνοϊό ενδεχομένως είχε να κάνει με τα μαλλιά σας! Αυτές είναι οι 7 ενδείξεις πως είχατε κορωνοϊό και δεν το αντιληφθήκατε:

Ήσασταν άρρωστος αλλά δεν εξεταστήκατε

Σε αντίθεση με προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού, τα συμπτώματα της Όμικρον τείνουν να είναι ήπια στους πλήρως εμβολιασμένους και κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αξιοσημείωτα συμπτώματα. Εάν δεν αισθανθήκατε αρκετά άρρωστος για να κάνετε εξετάσεις, ίσως είχατε κορωνοϊό και αναρρώσατε χωρίς να το γνωρίζετε.

Νομίζατε ότι είχατε γρίπη, αλλά ήταν Flurona

Είχατε πυρετό για μέρες, βήχα και ήσασταν εξαντλημένος, αλλά ο γιατρός δεν διέγνωσε γρίπη. Μπορεί να ήταν η Όμικρον, επειδή η εποχή της γρίπης και η πανδημία συνέπεσαν. Φέτος, οι γιατροί διαπιστώνουν κρούσματα Flurona -ταυτόχρονη μόλυνση με γρίπη και κορωνοϊό.

Είχατε κρούσματα στην οικογένεια

Το σημάδι στα μαλλιά: Το σύμπτωμα που δείχνει ότι πέρασες covid αλλά δεν το κατάλαβες

Εάν όλοι στην οικογένειά σας ήταν άρρωστοι εκτός από εσάς, μπορεί να είχατε μολυνθεί και να μην το γνωρίζατε. Πολλοί έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα και η Όμικρον φαίνεται πως είναι πιο ήπια από άλλες παραλλαγές, ειδικά σε εμβολιασμένα άτομα.

Πυκνή τριχόπτωση το σημάδι στα μαλλιά που δείχνει ότι νόσησες με Covid

Η ασυνήθιστα έντονη τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε προηγούμενη λοίμωξη. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Lancet πριν από περίπου έναν χρόνο διαπίστωνε ότι το 22% των ασθενών της Covid-19 υποφέρουν από τριχόπτωση έξι μήνες μετά τη μόλυνση, με τις γυναίκες να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο.

Οι ερευνητές, οι οποίοι εξέτασαν διάφορα μακροπρόθεσμα συμπτώματα του ιού, διαπίστωσαν ότι 359 από τους 1.655 ασθενείς στη Γουχάν υπέφεραν από τριχόπτωση. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η τριχόπτωση είναι πρωταρχικό σύμπτωμα της long Covid, μαζί με κόπωση, δύσπνοια, ζάλη και πόνο στις αρθρώσεις.

Είχατε προβλήματα στο στομάχι

H Covid-19 είναι ασθένεια του αναπνευστικού, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι οι ασθενείς βήχουν όλοι ή έχουν δύσπνοια. Για ορισμένους, η διάρροια μπορεί να είναι το πρώτο και μοναδικό σημάδι λοίμωξης. Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πρόσθεσαν τη διάρροια στη λίστα των συμπτωμάτων.

Μόλυνση στα μάτια

Η επιπεφυκίτιδα μπορεί να είναι σύμπτωμα του ιού αλλά είναι πολύ σπάνια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας. Οι πρώτες αναφορές για κόκκινα μάτια ως σημάδι κοροναϊού εμφανίστηκαν στα τέλη Μαρτίου, όταν η Τσέλσι Έρνεστ, νοσοκόμα που εργαζόταν σε οίκο ευγηρίας όπου 50 από τους 180 ηλικιωμένους προσβλήθηκαν από τον ιό και 37 πέθαναν, είπε ότι όλοι οι ασθενείς με ιό είχαν κόκκινα μάτια.

Περίεργο εξάνθημα ή λοίμωξη στα δάχτυλα των ποδιών

Μια μικρή ισπανική μελέτη αναγνώρισε πέντε τύπους εξανθημάτων που συνδέονται με την Covid-19 σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το εξάνθημα εμφανίζεται κυρίως σε νεαρούς ασθενείς και διαρκεί για αρκετές ημέρες.

Προτεινόμενα