Το θαυματουργό Άγιο Μύρο στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής

Παναγία Μαλεβή: Το μοναστήρι με την θαυματουργή εικόνα

Ακολουθεί η ιστορία για ένα ιστορικό μοναστήρι, με πλούσια ιστορία αλλά και ένα θαυματουργό γεγονός, όπου κάνει εκατοντάδες πιστούς να το επισκέπτονται.

Στο μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής υπάρχει μία θαυματουργική εικόνα από τις 70, που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, που από το 1964 μ.Χ. αναβλύζει Άγιο Μύρο, χάρη στο οποίο πολλοί ασθενείς θεραπεύονται.

Τα θαύματα της Παναγίας στη Μονή αυτή είναι αναρίθμητα.

Πώς εμφανίσθηκε το Άγιο Μύρο στην Παναγία Μαλεβή

Εκείνο το οποίον έχει βαθύτατα συγκινήσει την ψυχή μου και με έχει κυριολεκτικά ταράξει είναι το ουράνιον, το θείον Μύρο, το υπέρκόσμιον τούτο Μύρο το οποίον αναβλύζει εκ της θαυματουργού ταύτης εικόνος.

Πόσοι και πόσοι αλήθεια δεν θέλησαν να εξετάσουν και να βρουν την σύνθεσή του στο τέλος έμειναν άφωνοι και κατησχημένοι διότι όσες προσπάθειες και αν έκαμαν έμειναν άπρακτοι. Το Μύρον τούτο δεν έχει όμοιόν του επί της γης. Το Μύρον αυτό δεν μοιάζει με το Μύρον το οποίον αναβλύζουν διάφοροι Άγιοι. Είναι πρωτοφανές Μύρον το οποίο ο γλυκύς μας Ιησούς χάρισε ως πολυτιμότατο δώρο στην Αειπάρθενο Μητέρα Του.

Το 1969 ήρθε ο ανώτατος διοικητής χωροφυλακής Τριπόλεως με τον διοικητή του Άστρους, επιθεώρησαν την εικόνα και όπως είπε στους Αγιοπετρίτες ο διοικητής ότι ουδεμία νοθεία υπάρχει δεν ήταν και αυτός θεοφοβούμενος προηγουμένως αλλά όταν είδε ο ίδιος το θαύμα με τα δικά του μάτια είπε: «Μεγάλος Θεός υπάρχει». Και ένας Χημικός Τριπόλεως επήρε να κάμη χημική ανάλυση στο Μύρο της Παναγίας είδε θαυματουργική δύναμη δεν είδε τίποτα το φυσικό ανεβόησε «Μέγας Θεός υπάρχει».

Το Μύρον της Παναγίας λίγα χρόνια ήταν κατ’ αυτόν τον τρόπον. Όπως ήταν κατακάθαρο το τζάμι συνέφιαζε μέσα από το τζάμι γινόταν σταγόνες μεγάλες και έβγαινε από το τζάμι, το τρύπαγε, το βλέπαμε που έβγαινε και έτρεχε κάτω.

Το θαύμα της Παναγίας Μαλεβής δεν ήταν διαδεδομένο πολύ μακρυά.

Το μαζεύαμε με βαμβάκια και το δίναμε για ευλογία στον κόσμο ύστερα από λίγα χρόνια έγινε ένας μεγάλος σεισμός και από τότε τρέχει διαρκώς το τζάμι, είναι διαρκώς βρεμένο, δεν στεγνώνει, το σκουπίζουμε και σε λίγες ώρες πάλι γεμίζει.

Η περιοχή γύρω το εγνώριζε και λίγο μακρύτερα. Ύστερα από 6 χρόνια ήλθε ο Δημήτριος Παναγόπουλος το 1970, Ιούλιο μήνα από τας Αθήνας άνθρωπος ευσεβής και κήρυξ του θείου λόγου.

Ο πολύς κόσμος τον γνωρίζεt από τα κηρύγματά του και από την σεμνότητα του βίου του.

Αυτός ο κήρυξ του Θείου λόγου διέδωσε το θαύμα της Θεοτόκου σε ολόκληρο τον κόσμο σε φυλλάδιον που εκδίδει μία φορά το μήνα «Αγία Μαρίνα». Αρχίζουν πλέον να έρχονται προσκυνητές από την πρωτεύουσα, από ολόκληρη την Ελλάδα και από το εξωτερικό και όσοι δεν μπορούν να έλθουν μας στέλνουν γράμματα και ζητούν το Άγιον Μύρο της Παναγίας. Το Άγιο Μύρο θαυματουργεί, πολλοί ασθενείς θεραπεύονται.

Related posts

Ρένος Χαραλαμπίδης: Τα φτωχικά χρόνια, η καταγωγή, το τάμα στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και το θαύμα της εγκυμοσύνης

Γρήγορης Πετράκος: «Είμαι χριστιανός μέχρι το κόκκαλο και μελετώ κατα γράμμα τα λόγια του Ιησού»

Η ιστορία της Αγίας Σοφίας: Η μάνα με τις τρεις κόρες Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα που μαρτύρησαν

Γρηγόρης Πετράκος: «Η Θεοφανία γέννησε και την επόμενη ημέρα πήγαμε για μπάνιο με το μωρό»

Η μέρα που ανατρίχιασε η Ελλάδα: Η Ειρήνη Παππά ψάλλει «Τη Υπερμάχω» μέσα στην Αγία Σοφία

«Αυτός θα έρθει και θα αποκαταστήσει τα πάντα»: Ανατριχιάζει η μεγάλη προφητεία της Αποκάλυψης

Εκοιμήθη στα 103 η ηγουμένη Θεοδοσία από την Μονή Αγίου Εφραίμ

«Καθημερινά σταυρωνόμουν με το λαδάκι του Ταξιάρχη και έπινα αγιασμό»: Η αποκάλυψη θαύματος από πιστό

Καταπέλτης η Δήμητρα Αλεξανδράκη για Μητροπολίτη Δωδώνης : «Εκπρόσωπος του Θεού δεν είσαι σίγουρα»