Το ξαφνικό τέλος στα 45 χρόνια του γόη του Ελληνικού Κινηματογράφου Χρήστου Νέγκα, πατέρα της Αθηναΐδας Νέγκα

Χρήστος Νέγκας: Το ξαφνικό τέλος στα 45 χρόνια

Στις 21 Ιουνίου 1981 ο ηθοποιός Χρήστος Νέγκας, σε ηλικία 45 ετών, έφυγε από τη ζωή, ενώ κολυμπούσαν στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση πέθανε καρδιακή προσβολή. Ήταν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του και κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης στο Α΄Νεκροταφείο. Η γενέτειρα του, η Ζάκυνθος τον τίμησε δίνοντας το όνομα του στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο του νησιού.

Είχε σπουδάσει στις σχολές του Θεάτρου Τέχνης του Κώστα Μιχαηλίδη και από τη δεκαετία του ’60 που έκανε το ντεμπούτο του με την ταινία του Καραγιάννη «Το αγρίμι» πήρε μέρος σε δεκάδες ταινίες. Το εντυπωσιακό του παρουσιαστικό και η ευγενική του φυσιογνωμία γοήτευσαν το κοινό και σύντομα έγινε περιζήτητος στα κινηματογραφικά πλατό. Έπαιξε στο πλευρό του Βουτσά και τραγουδούσε το γνωστό Φσσσσστ Μπόινγκ στην ταινία του Δαλιανίδη «Κάτι να καίει». Μεταξύ άλλων πήρε μέρος στις ταινίες «Άπονη ζωή», «Η μοδιστρούλα», «Η αχάριστη» και «Επιχείρηση Δούρειος Ίππος». και στην ελληνογαλλική παραγωγή «Ο Μαιγκρέ στην πιο μεγάλη του υπόθεση» («Une balle au coeur» ο πρωτότυπος τίτλος της). Στην τηλεόραση έπαιξε στις σειρές «Κουσούρης», «Κρουαζερόπλοιο», «Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε με την πολιτική και τις διαφημίσεις. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει μια κόρη, τη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγό σήμερα, Αθηναΐδα Νέγκα, η οποία όταν πέθανε ήταν μόλις έξι ετων. Η Νέγκα είχε πει σε συνέντευξή της:

«Τον πατέρα μου τον έχασα όταν ήμουν μικρή. Νιώθω πως δεν τον γνώρισα ποτέ, γιατί πιστεύω ότι τους γονείς μας, τους γνωρίζουμε ουσιαστικά μετά τα 18 μας χρόνια. Ο χαμός του σε αυτή την ηλικία που ήμουν, ήταν ένα συν. Έτσι, κατάφερα να είμαι ανεξάρτητη και να μπορώ να σταθώ από μικρή στα πόδια μου. Αυτό που ξέρω για εκείνον, είναι ότι είχε πολύ χιούμορ. Γενικά, όμως στην οικογένεια έχουμε χιούμορ. Τον θάνατο ενός δικούς σου ανθρώπου, δεν τον ξεπερνάς ποτέ. Εγώ στεναχωριέμαι διπλά. Στεναχωριέμαι μια φορά για το χαμό αλλά στεναχωριέμαι και για εμένα που τον στερήθηκα. Λυπάμαι τον εαυτό μου».

Το ξαφνικό τέλος στα 45 χρόνια του γόη του Ελληνικού Κινηματογράφου Χρήστου Νέγκα, πατέρα της Αθηναΐδας Νέγκα

Στιγμιότυπα από την κινηματογραφική καριέρα του Χρήστου Νέγκα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν