Τους καταλαβαίνουμε με κλειστά τα μάτια: Πέντε διάσημοι που δάνεισαν τις φωνές τους σε διαφημιστικά

Διάσημοι σε διαφημιστικά: 5 χαρακτηριστικές φωνές

Διάσημοι σε διαφημιστικά: Ποιες είναι οι πιο χαρακτηριστικές φωνές των Ελλήνων διάσημων;

Διάσημοι σε διαφημιστικά: Συχνά πυκνά, ακούμε φωνές γνώριμες. Φωνές που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας και τις καταλαβαίνουμε με κλειστά τα μάτια. Έλληνες και Ελληνίδες έχουν συνδέσει άρρηκτα τις φωνές με τα πρόσωπα ορισμένων διάσημων.

Πολλοί ηθοποιοί «δανείζουν» τις φωνές τους σε διαφημιστικά σποτ. Και επειδή πρόκειται για μια σχετικά εύκολη δουλειά, μπόλικοι εξ’ αυτών έχουν κάνει μόνιμη ενασχόλησή τους το συγκεκριμένο «σπορ», τη στιγμή που έχουμε δει άλλους σε βίντεο κλιπ προτού γίνουν πολύ γνωστοί.

Ποιες είναι οι διασημότητες που δάνεισαν τη φωνή τους σε τηλεοπτικές διαφημίσεις;

Χρήστος Σιμαρδάνης

Για πολλά χρόνια δεν ξέραμε καν πως είναι το πρόσωπό του. Αν η Ζούνη έγινε η θηλυκή φωνή του Mega μετά την επιτυχία της σε μια σειρά από διαφημιστικά, ο Σιμαρδάνης έγινε γνωστός ως η αντρική φωνή του Mega και μέσω αυτής της ιδιότητας μάθαμε το όνομά του και το πρόσωπό του. Ειδικά στα 90s, την «χρυσή» εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης ευρύτερα αλλά και του ίδιου του Mega, ο Σιμαρδάνης είχε τόσο οικεία φωνή που ήταν λες επρόκειτο για έναν μακρικό συγγενή μας.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βίντεο όπου Ζούνη και Σιμαρδάνης διαφημίζουν το πρόγραμμα του Mega (και απολαύστε και την ρετρό φάση του βίντεο):

Πέμη Ζούνη

Πριν η ΠέμυηΖούνη γίνει τόσο μεγάλο όνομα υπήρξε μια από τις πιο σταθερές φωνές στα διαφημιστικά σποτ. Μάλιστα, η «πιάτσα» των διαφημιστών είχε να λέει πως η Ζούνη μπορούσε να προσαρμόσει τον τρόπο που εκφωνούσε τα διαφημιστικά σε κάθε περίσταση. Μπορούσε να είναι αισθησιακή, μπορούσε να είναι «χαρούμενη», μπορούσε να ντουμπλάρει ξένες διαφημίσεις που μεταφράζονταν, μπορούσε να κάνει τα πάντα με τη φωνή της. Από ένα σημείο και μετά, το Mega εκμεταλλεύτηκε το ταλέντο της και την έκανε χαρακτηριστική φωνή των διαφημίσεών του.

Διάσημοι σε διαφημιστικά: 5 χαρακτηριστικές φωνές

Αιμίλιος Χειλάκης

Ελάχιστοι μπορούν να συνδέσουν την βαθιά φωνή που ακούγεται στα διαφημιστικά που κάνει σπικάζ ο Χειλάκης με το πρόσωπό του. Ο Αιμίλιος Χειλάκης έχει υπάρξει τα τελευταία 15 χρόνια περίπου μια χαρακτηριστική φωνή των διαφημιστικών σποτ. Ο τρόπος με τον οποίο αρθρώνει το κείμενο είναι επιβλητικός. Ακούγοντας τον Χειλάκη να διαφημίζει ένα προϊόν, αυτόματα πιστεύεις πως είναι μια… σοβαρή επιλογή. Εκεί τους μάθαμε και μετά έκαναν καριέρα.

Διάσημοι σε διαφημιστικά: 5 χαρακτηριστικές φωνές

Διάσημοι σε διαφημιστικά: Δύο ακόμα χαρακτηριστικές φωνές

Γιώργος Παπαστεφάνου

Ίσως το αντίπαλο δέος του Σιμαρδάνη, ο Παπαστεφάνου ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των ελληνικών διαφημίσεων για πάρα πολλά χρόνια. Εκατοντάδες διαφημίσεις βασίστηκαν πάνω στην επιβλητική του φωνή. Ειδικά στα ‘90s o Παπαστεφάνου ήταν για τον χώρο της ελληνικής διαφήμισης κάτι σαν τον Μέσι για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο του σήμερα.

Διάσημοι σε διαφημιστικά: 5 χαρακτηριστικές φωνές

Αφροδίτη Σημίτη

Η ραδιοφωνική παραγωγός που με τα χρόνια έχει γίνει και ηθοποιός ή η ηθοποιός που με τα χρόνια έγινε ραδιοφωνική παραγωγός; Κανείς δεν θυμάται πλέον πως η Αφροδίτη Σημίτη ξεκίνησε την πορεία της αλλά άπαντες γνωρίζουν τη φωνή της. Ίσως πρόκειται για τον ορισμό της σέξι φωνής. Ωστόσο, η ίδια προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω της αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν