Τραγωδία για τον Κριστιάν Καρεμπέ με διπλή δολοφονiα

by Maria Giannoutsou
Τραγωδία για τον Κριστιάν Καρεμπέ με διπλή δολοφονiα

«Έχω χάσει μέλη της οικογένειάς μου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρέμεινα σιωπηλός. Επειδή είμαι σε πένθος»
Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του Κριστιάν Καρεμπέ, καθώς έχασε δύο μέλη της στις συγκρούσεις που μαίνονται στη Νέα Καληδονία.

Γεννημένος πριν από 53 χρόνια στο Λίφου, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν στρατηγικός σύμβουλος και πρέσβης του συλλόγου, συνεχίζει να έχει ισχυρούς δεσμούς με το γαλλικό αρχιπέλαγος μιας και μέλη της οικογένειάς του ζουν εκεί.

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου ο Κριστιάν Καρεμπέ βρέθηκε καλεσμένος στο ραδιόφωνο Europe 1 και μιλώντας στον Ζακ Βεντρού εξέφρασε τον πόνο και την αγανάκτησή του για τις βίαιες συγκρούσεις που συνεχίζονται στη Νέα Καληδονία, ενώ συγκινημένος αποκάλυψε ότι έχασε τον ανιψιό και την ανιψιά του όταν πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

«Είναι δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες»
«Έχω χάσει μέλη της οικογένειάς μου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρέμεινα σιωπηλός. Επειδή είμαι σε πένθος. Δύο μέλη της οικογένειάς μου πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Ήταν ελεύθεροι σκοπευτές», εξομολογήθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Αν και ο ίδιος δεν διευκρίνισε σε ποια μέλη της οικογένειάς του αναφερόταν, σύμφωνα με το Europe 1, πρόκειται για τον ανιψιό και την ανιψιά του.

Ερωτώμενος αν ήταν δολοφονίες, ο Κριστιάν Καρεμπέ αποκρίθηκε ότι «η λέξη είναι ισχυρή, αλλά είναι αλήθεια. Είναι δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες», ενώ τόνισε ότι «επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ταραχών».

Προτεινόμενα