Τραγωδία στη Λυγαριά: Χειροτονήθηκε μοναχός ο μάγειρας του Master Chef Ευστάθιος Αυγουστάκης μετά το δυστύχημα

Έλαβε το μοναχικό σχήμα και το όνομα «Ευμένιος»

Τον Ευστάθιο Αυγουστάκη τον γνωρίσαμε μέσα από τον Master Chef 4 και το κοινό τον αγάπησε όχι μόνο για τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά κυρίως για το μεγαλείο της ψυχής του και την καλοσύνη της καρδιάς του καθώς βρέθηκε στην Αφρική κάνοντας φιλανθρωπικό έργο και μαγειρεύοντας για παιδιά που το είχαν ανάγκη.

Η πίστη του Ευστάθιου Αυγουστάκη δοκιμάστηκε όταν έχασε τον περασμένο Ιανουάριο τη μητέρα και τον ανιψιό του, σε τροχαίο δυστύχημα στη Λυγαριά.

Η μητέρα και ο ανιψιός του, ξεψύχησαν μετά το δυστύχημα. Ήταν 59 ετών η Μαρία Καραμανιά και μόλις 21 μηνών εγγονάκι της, που δυστυχώς, λίγες μέρες μετά κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ύστερα από πέντε μήνες, ο μάγειρας που έγινε γνωστός από το Master Chef και για την καλοσύνη στη ψυχή του και το φιλανθρωπικό και εθελοντικό του έργο όταν βρέθηκε στην Αφρική μαγειρεύοντας για παιδιά που το είχαν ανάγκη, χειροτονήθηκε μοναχός στα Τρίκαλα.

Στη φωτογραφία του που κάνει το γύρο του διαδικτύου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο Αυγουστάκης πλέον κατά κόσμο Ευστάθιος, έλαβε το μοναχικό όνομα «Ευμένιος».

Πέντε μήνες μετά από το μοιραίο τροχαίο ο Ευμένιος αναζήτησε πνευματικό καταφύγιο σε μοναστήρι στα Τρίκαλα.

Ακολούθησε η περίοδος κατά την οποία ζούσε ως δόκιμος στη μονή και το βράδυ της Δευτέρας (10/6) όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του ότι, κατά τον Εσπερινό της Παναγίας Ελευθερώτριας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων χειροτονήθηκε μοναχός από τα χέρια του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου, λαμβάνοντας το Μοναχικό σχήμα και το όνομα Ευμένιος.

Το πρωί, στον ίδιο Ιερό Ναό, ο μοναχός Ευμένιος έλαβε τον πρώτο βαθμό ιεροσύνης καθώς ο κ. Χρυσόστομος τον χειροτόνησε διάκονο, με τους πιστούς να αναφωνούν το “Άξιος”.

Πλέον αλλάζει ζωή και απαρνείται τα εγκόσμια. Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το βράδυ της Δευτέρας, κατά τον Εσπερινό της Παναγίας Ελευθερώτριας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων εκάρη μοναχός από τα χέρια του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου, λαμβάνοντας το Μοναχικό σχήμα και το όνομα “Ευμένιος”.

Το πρωί της Τρίτης, στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο μοναχός Ευμένιος εισήλθε στη χαρά του Κυρίου του λαμβάνοντας τον πρώτο βαθμό ιεροσύνης καθώς ο κ. Χρυσόστομος τον χειροτόνησε διάκονο, με τους πιστούς να αναφωνούν το “Άξιος”.

Related posts

Φεγγάρι του Ελαφιού: Τα 3 ζώδια που επηρεάζει αρνητικά

Ηχούν χαρμόσυνες καμπάνες στη Βρετανία: Μόλις μαθεύτηκαν τα ευχάριστα για την Κέιτ – Η ανακοίνωση

Χώρισε πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφος μετά από 12 χρόνια γάμου