Τρέμει η Zara: Η εταιρία κολοσσός που έρχεται στην Ελλάδα με τα πάμφθηνα ρούχα και την εξαιρετική ποιότητα

Έρχεται στην Ελλάδα: Πρόκειται για την αλυσίδα ένδυσης LC Waikiki

Η ελληνική αγορά ετοιμάζεται να υποδέχθει καινούργιες αλυσίδες ρούχων. Πρόσφατα η Pepco άνοιξε τα καταστημάτα κάνοντας δυναμική είσοδο στην αγορά ωστόσο η φθηνή αλυσίδα που απειλεί τα Zara είναι η LC Waikiki.

Το έβδομο κατάστημα της στην Ελλάδα και το πρώτο στην Αθήνα εγκαινίασε χθες στο εμπορικό κέντρο River West η αλυσίδα ένδυσης LC Waikiki.

Η εταιρεία της οποίας το προσωνύμιο είναι τουρκικά Zara, λόγω της προέλευσης, έχει δημιουργήσει πλέον ένα δίκτυο 6 καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, ενώ πέρα από το νέο κατάστημα στο River West, έχει ήδη συμφωνήσει για ένα ακόμη κατάστημα στην πρωτεύουσα στο retail park της Trade Estate του ομίλου Φουρλής στην οδό Πειραιώς.

Η LC Waikiki διαθέτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος καθώς το 2020 εμφάνισε πωλήσεις 22,6 δισ. τουρκικές λίρες (1,46 δισ. ευρώ), με 845 εκατ. δολ. εξαγωγές. Απασχολεί περίπου 54.000 υπαλλήλους και διαθέτει δίκτυο με πάνω από 1.200 καταστήματα.

Επιπλέον, φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί ευθέως τους μεγάλους λιανεμπόρους της γρήγορης και προσιτής μόδας, δηλαδή τo ισπανικό γκρουπ Inditex (Zara) και το σουηδικό H&M.

Παράλληλα και άλλη μία τουρκική εταιρεία η Penti έχει αναπτύξει την παρουσία της στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εταιρία που ειδικεύεται στην πώληση εσωρούχων άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη πέρυσι το φθινόπωρο.

Στις χαμηλές τιμές ποντάρει και η πολωνική εκπτωτική αλυσίδα Pepco, η οποία ανακοίνωσε ότι ξεκινά να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά. Το φθινόπωρο του 2022 αναμένεται να λειτουργήσει τα πρώτα 4 καταστήματα της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα διερευνά την επέκταση της και σε άλλες πόλεις.

Έρχεται στην Ελλάδα: Την είσοδο της στην αγορά θα κάνει και η αμερικάνικη Primark

Τέλος, η Primark σχεδιάζει να προσθέσει στο δίκτυο της ακόμη 130 νέα καταστήματα την επόμενη 5ετία, φθάνοντας τα 530.

Η ελληνική αγορά φέρεται να βρίσκεται στη σφαίρα ενδιαφερόντων της, ωστόσο, οι πληροφορίες που ήθελαν την Primark να έχει έρθει σε συμφωνία με τη Lamda Development για είσοδο στο νέο εμπορικό πάρκο στο Ελληνικό, δεν επιβεβαιώνονται.

Related posts

Απαρηγόρητος ο Γιάννης Καλλιάνος, ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω – «Θα κινηθώ σκληρά»

«Θαúμα» σήμερα μετά από έναν μήνα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σκοτώθηκε γνωστός επιχειρηματίας μόλις 35 χρόνων