Τζένη Καρέζη: Η σπουδαία καριέρα, η μάχη με τον καρκίνο και η τελευταία επιθυμία πριν αφήσει την τελευταία της πνοή

Τζένη Καρέζη: Ο άδοξος θάνατός της και η τελευταία επιθυμία

Στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1954, γεννήθηκε η δημοφιλής Ελληνίδα ηθοποιός Τζένη Καρέζη, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Ευεγενία Καρπουζή. Η Ελληνίδα ηθοποιός χάραξε μία ανεξίτηλη πορεία, τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο και μάλιστα ακόμα και σήμερα οι ταινίες της προβάλλονται στην τηλεόραση.

Η μεγάλη αγάπη της ηθοποιού όμως ήταν το θέατρο, κάτι που δήλωνε και η ίδια έως το τέλος της ζωής της. Τη θεατρική χρονιά 1988-89 όταν έπαιζε τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, μαζί με τον σύζυγό της, Κώστα Καζάκο η Τζένη Καρέζη ”χτυπιέται” από την επάρατη νόσο Φεβρουάριος του ’88 και η Καρέζη διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας.

Οι παραστάσεις σταματούν και η μεγάλη ηθοποιός αναγκάζεται να κάνει εσπευσμένα το δύσκολο ταξίδι στο εξωτερικό για τις απαραίτητες εξετάσεις. όμως η Ελληνίδα σταρ δεν το έβαλε κάτω, μετά τον ”Βυσσινόκηπο” ανεβάζει και άλλη παράσταση το «Διαμάντια και Μπλουζ», την περίοδο 1990-1991.

Από την πρώτη στιγμή, η Τζένη Καρέζη είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της. Στάθηκε γενναία απέναντι στην αρρώστια της παρόλο αυτό όμως η μάχη ήταν άνιση με αποτέλεσμα  στις 27 Ιουλίου 1992 να φύγει από τη ζωή, μετά από μία μεγάλη τετραετή μάχη με τον καρκίνο.

Το γεγονός θανάτου της  βύθισε στη θλίψη συγγενείς, φίλους, αλλά και πλήθος Ελλήνων θαυμαστών που την αγαπούσε και τη θαύμαζε.

Τζένη Καρέζη: Η σπουδαία καριέρα, η μάχη με τον καρκίνο και η τελευταία επιθυμία πριν αφήσει την τελευταία της πνοή

Τζένη Καρέζη: Η τελευταία της επιθυμία

«Θέλω να ζω με τους δικούς μου. Θέλω να κάνω τη λατρεμένη μου δουλειά. Θέλω να προσφέρω. Να αγαπώ και να με αγαπούν. Δεν χάνονται αυτά. Δεν πρέπει να χαθούν. Δεν θέλω να χαθούν. Και πάντα ελπίζω». Αυτή ήταν και η τελευταία της επιθυμία.

Στη μνήμη της ιδρύθηκε το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν