Βάλε τέλος στα κουνούπια: 4 πράγματα που τα απωθούν από το να σου ρουφήξουν το αίμα

Κουνούπια: Πως να τα απωθήσετε;

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες του καλοκαιρινού είναι η μάχη με τα κουνούπια. Κανένας δεν θέλει να έχει ένα μικροσκοπικό πλάσμα να κυκλοφορεί και να περιμένει καρτερικά για να του ρουφήξει το αίμα. Για αυτό βρήκαμε 4 πράγματα που μισούν αυτά τα λιλιπούτια τέρατα για να αποφύγετε κάθε σχέση μαζί τους αυτό το καλοκαίρι.

Ποιοι είναι οι τρόποι για να τα αποφύγετε;

1. Μισούν τον αέρα

Όταν κάθεσαι στο σαλόνι σου, αντί για air condition, άνοιξε τον ανεμηστήρα και τα κουνούπια θα φύγουν μακριά. Είναι τόσο μικροσκοπικά που δεν αντέχουν το παραμικρό αεράκι!

2. Τα φαρδιά ρούχα

Αν είσαι έξω για ποτό και φοράς παντελόνα, είναι πιο δύσκολο να βρουν το δέρμα σου και να το τσιμπήσουν σε σχέση με ένα στενό λεπτό παντελόνι. Το ίδιο ισχύει και για τα μπλουζάκια ή τα πουκάμισά σου!

3. Τη φωτιά και τον καπνό

Ο καπνός τα ζαλίζει και δεν μπορούν να εστιάσουν πουθενά!

4. Τη σιτρονέλα, το λεμόνι, τον ευκάλυπτο

Τώρα ξέρεις τι φυτά να πάρεις για το μπαλκόνι σου!

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και ο νους μας δεν μπορεί να είναι αλλού παρά μόνο στη διασκέδαση. Σκέφτεστε να καλέσετε φίλους στη βεράντα και να κάνετε πάρτι, αλλά τα κουνούπια σας προκαλούν ταραχή;

Μπορεί να μην το έχετε καν στη σκέψη σας αλλά υπάρχουν τροφές που αποτελούν φυσικά εντομοαπωθητικά.

Τροφές που αποτελούν εντομοαπωθητικά

1. Σκόρδο

Φτιάξτε για τους φίλους σας σάντουιτς και προσθέστε σκόρδο ή δημιουργήστε νόστιμα ντιπ με βάση το σκόρδο. Το σκόρδο βγαίνει προς τα έξω τόσο από την αναπνοή όσο και από το δέρμα μας απωθώντας τα έντομα μακριά.

2. Αλάτι

Στο πάρτι στη βεράντα αφήστε το αλάτι να «ρέει» άφθονο καθώς απωθεί τα κουνούπια μακριά. Βάλτε σε μεγάλα πλαστικά μπολ μιας χρήσης, που θα έχετε διακοσμήσει με χρωματιστές αυτοκόλλητες ταινίες, τσιπς με αλάτι ή ακόμα και αγγουράκια και καροτάκια με μπόλικο αλάτι για νοστιμιά αλλά και για να απωθήσετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

3. Ελαιόλαδο

Αν μόλις ποτίσατε στη βεράντα και έχουν συσσωρευτεί νερά σε κάποιες γλάστρες μπορείτε να κάνετε το εξής τρικ: Ρίξτε μέσα στο νερό μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και τα κουνούπια θα τρέξουν να «κρυφτούν» στο λεπτό.

Related posts

Απαρηγόρητος ο Γιάννης Καλλιάνος, ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω – «Θα κινηθώ σκληρά»

«Θαúμα» σήμερα μετά από έναν μήνα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σκοτώθηκε γνωστός επιχειρηματίας μόλις 35 χρόνων