Βαρύ πένθος στη Φθιώτιδα: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός εκπαιδευτικός Νίκος Παπαγεωργίου μόλις στα 51 του χρόνια

Φθιώτιδα: Θρήνος για τον Νίκο Παπαγεωργίου που «έφυγε» νωρίς

Η θλίψη είναι ανείπωτη στη τοπική κοινωνία της Λαμίας εξαιτίας του ξαφνικού χαμού του Νίκου Παπαγεωργίου. Ο αγαπητός εκπαιδευτικός πέθανε τη Τετάρτη, 26/4, μόλις στα 51 του χρόνια.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου ήρθε στη Λαμία το 2010, πρόλαβε όμως να συνδέσει το όνομά του με πολλές σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για την πόλη.

Υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας, την οποία υπηρέτησε και από τη θέση του Προέδρου και οι άνθρωποι της δεν μπορούν να ξεχάσουν την προσφορά του στον πολιτισμό.

Συγκινούν οι αποχαιρετισμοί των φίλων του Νίκου Παπαγεωργίου

«Η Πρόεδρος, τα Μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, η Διευθύντρια και το Προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του εκπαιδευτικού και επί χρόνια συνεργάτη της Βιβλιοθήκης Νίκου Παπαγεωργίου.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου υπήρξε ένας ακούραστος εκπαιδευτικός, εραστής της τέχνης του λόγου και της ποίησης και αρωγός του πολιτισμού στην πόλη μας. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου και από το 2015 έως το 2020 με την ιδιότητα του Προέδρου, άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα.

Επί των ημερών του, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας πραγματοποίησε εκδηλώσεις και αφιερώματα σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης. Μερικά ονόματα που επισκέφθηκαν την πόλη μας ως προσκεκλημένοι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας ήταν η Ρέα Γαλανάκη, η Άλκη Ζέη, ο Οδυσσέας Ιωάννου, η Λίνα Δημοπούλου, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο Στέφανος Δάνδολος και πολλοί άλλοι. Εμπνευστής και πρωτοστάτης των περισσότερων δράσεων υπήρξε ο Νίκος Παπαγεωργίου που, συνήθως, είχε την ευθύνη της επιμέλειας και παρουσίασής τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού της περιοχής μας.»

Related posts

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ

Σήμερα ψάλλεται όλος ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο