Βασίλης Αυλωνίτης: Ο εθισμός που δεν του άφηνε φράγκο και ο τσακωμός με τη Γεωργία Βασιλειάδου

by Εύα Ζαχαριάδη

Βασίλης Αυλωνίτης: Ο μεγάλος ηθοποιός και το κρυφό πάθος

Ο ηθοποιός που άφησε ιστορία στο παλιό κινηματογράφο, ο Βασίλης Αυλωνίτης, έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 80 ταινίες. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο μεγάλος ηθοποιός βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και έπαιζε σε 10 ταινίες τη χρονιά.

Απέκτησε μεγάλο κοινό και οι συνάδελφοι του τον σεβόντουσαν και τον θαύμαζαν. Κέρδισε αρκετά χρήματα από την παραγωγική του καριέρα. Ωστόσο δεν κατάφερε να αποκτήσει περιουσία εξαιτίας του πάθους του για τον τζόγο και τον ιππόδρομο.

Δημοσίευμα του «Βήματος» το 1963, ανέφερε ότι ο Βασίλης Αυλωνίτης ήταν τακτικός θαμώνας του Ιππόδρομου Φαλήρου.

Ο τσακωμός του Βασίλη Αυλωνίτη με τη Βασιλειάδου

Βασίλης Αυλωνίτης: Ο εθισμός που δεν του άφηνε φράγκο και ο τσακωμός με τη Γεωργία Βασιλειάδου

Είχε σπαταλήσει τόσα χρήματα στις ιπποδρομίες που η καλή του φίλη, Γεωργία Βασιλειάδου τον έπεισε κάποια στιγμή να της δίνει χρήματα για να μην τα ξοδεύει. Ωστόσο, όταν έμεινε ρέστος και της τα ζήτησε καβγάδισαν έντονα και από τότε η Βασιλειάδου τον αποκαλούσε «κεφάλα».

Ο ηθοποιός δεν έχανε ποτέ το χιούμορ του και αναγνώριζε τον εθισμό του. Όταν του έλεγαν «βρε Βασίλη, τι τι θες την πράσινη τσόχα», εκείνος απαντούσε ότι «ο οφθαλμίατρος μου συνέστησε να βλέπω πράσινο». Ο τζόγος ήταν και ο λόγος που ο αγαπημένος ηθοποιός αναγκάστηκε να κάνει “εκπτώσεις” στη δουλειά του. Αναγκάστηκε να παίξει σε αρκετούς ρόλους δυσανάλογους με το ταλέντό του για τα χρήματα.

Η Άννα Φόνσου είχε δηλώσει ότι κάποια στιγμή ο Βασίλης Αυλωνίτης την παρακάλεσε να του βρίσκει μικρούς ρόλους στις ταινίες που έπαιζε, γιατί είχε ανάγκη τα λεφτά. «Ήταν κάτι που μου είχε φανεί πολύ αστείο. Να με παρακαλάει ένας άνθρωπος που είχα θαυμάσει τόσο πολύ για ένα ρολάκι. Ωστόσο, πράγματι, σε όποιες ταινίες είχα τη δύναμη, έπαιζε και ο Βασίλης».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν