Βασίλης Μπισμπίκης: Η σχέση με τη Δέσποινα Βανδή, οι σπουδές, οι δουλειές που έκανε πριν γίνει ηθοποιός και η μεγάλη επαγγελματική επιτυχία

Βασίλης Μπισμπίκης: Άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής του ζωής

Αναπάντεχη δημοσιότητα έχει πάρει το όνομα του Βασίλη Μπισμπίκη, λόγω της σχέσης του με τη Δέσποινα Βανδή. Μπορεί να τον γνωρίσαμε και να τον λατρέψαμε μέσα από τον ρόλο του Βόσκαρη στις “Άγριες Μέλισσες” και τώρα να τον θαυμάζουμε στο “Κομάντα και Δράκοι”, αλλά ο Βασίλης Μπισμπίκης ακούγεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε λόγω της σχέσης του με την Δέσποινα Βανδή.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτράκι Κορινθίας. Ο πατέρας του, Μιχάλης Μπισμπίκης, ήταν γνωστός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λουτρακίου και της Κορίνθου, ενώ διετέλεσε και προπονητής σε διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες.

Πρώτη επαφή του Βασίλη με την υποκριτική ήταν η συμμετοχή του σε σχολικές παραστάσεις και σε τοπική θεατρική ομάδα. Αφότου αποφοίτησε από το Γυμνάσιο, εργάστηκε περιστασιακά ως μπάρμαν και σερβιτόρος, ενώ επί τρία χρόνια υπήρξε γκρουπιέρης σε καζίνο. Σε ηλικία 25 ετών, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο, με τις παραστάσεις: Βρωμιά, Λυσιστράτη, Καλός στρατιώτης Σβέικ’, “Σε στενό οικογενειακό κύκλο”, “Ευμενίδες” κ.ά. Το 2008, έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο με τις σειρές “Το Δέκα” στον ALPHA και “Ο γητευτής” στον ANT1. Ακολούθησαν οι σύντομες συμμετοχές του στη σειρά μυστηρίου “Σε είδα” και στην ερωτική σειρά “Αληθινοί Έρωτες” στον ALPHA.

Παράλληλα πρωταγωνίστησε στο ΚΘΒΕ, στις παραστάσεις: Λεωφορείο ο Πόθος, “Ορέστης”, “Ματωμένος Γάμος” και “Ο τουφεκισμός της Σαλονίκης”. Τη σεζόν 2009-2010, έπαιξε στις παραστάσεις “Ερωτική Αναρχία”, “Προμηθέας Δεσμώτης” και “Η Τραβιάτα της Λισαβόνας”.

Βασίλης Μπισμπίκης: Η σχέση με τη Δέσποινα Βανδή, οι σπουδές, οι δουλειές που έκανε πριν γίνει ηθοποιός και η μεγάλη επαγγελματική επιτυχία

Βασίλης Μπισμπίκης: Η αναγνώριση μέσα από τη δραματική σειρά “Τα Μυστικά της Εδέμ”

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στη δραματική σειρά “Τα Μυστικά της Εδέμ” στο MEGA, ως Λευτέρης Παπαπολίτης, τη σεζόν 2010-2011.

Το 2011, ο ηθοποιός έλαβε μέρος στη σπονδυλωτή ταινία “Η Πόλη των Παιδιών”. Τον επόμενο χρόνο, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά του ANT1, “Είναι στιγμές” κι έπαιξε στη θεατρική παράσταση Ακρότητες.Το 2014, είχε έναν μικρό ρόλο στην κωμική σειρά “Καλές δουλειές” στον ANT1.

Τη σεζόν 2014-2015, πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά “Δικαίωση” στο MEGA κι έλαβε μέρος στα έργα Η τρελή του Σαγιό, Fantastico – Τα δημιουργημένα συμφέροντα, Το τρελό αίμα και Ο χορός του θανάτου στο θέατρο.

Τη σεζόν 2016-2017, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά “Η λέξη που δε λες”.

Παράλληλα, έπαιξε στις παραστάσεις Καζιμίρ και Καρολίνα, Δεσποινίς Τζούλια – στην οποία ανέλαβε επίσης τη διασκευή και τη σκηνοθεσία. Την ίδια περίοδο, ανέλυσε δραματουργικά και σκηνοθέτησε το έργο Άρης. Τη σεζόν 2018-2019, έπαιξε στα: Cabaret και Άνθρωποι και ποντίκια – το οποίο και σκηνοθέτησε. Παράλληλα, ήταν ο σκηνοθέτης της περιοδείας του Άρη και της θεατρικής παράστασης Πατέρας.

Το 2020, πρωταγωνίστησε στην ταινία “Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς”.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo