Βουτιά θανάτου στα 3.000 πόδια: Η αληθινή ιστορία της Βικτώρια που ο σύζυγός της σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο

Βουτιά θανάτου στα 3.000 πόδια: Η αληθινή ιστορία της Βικτώρια που ο σύζυγός της σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο

Αληθινή Ιστορία: Την ήθελε νεκρή για 120.000€

Μία αληθινή ιστορία έχει δει το φως της δημοσιότητας και αφήνει κάθε αναγνωστη με το στόμα ανοιχτό. Η Βικτόρια Σίλιερς είναι η γυναίκα που σώθηκε από θαύμα, όταν, κατά τη διάρκεια άλματος ρουτίνας, το αλεξίπτωτό της δεν άνοιξε κι εκείνη βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος 3.000 ποδιών.

Πριν από χρόνια, η έμπειρη skydiver Βικτόρια Σίλιερς σώθηκε από ένα θαύμα όταν κατά τη διάρκεια άλματος ρουτίνας το αλεξίπτωτο της δεν άνοιξε ποτέ κι εκείνη βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος 3000 ποδιών. Στο βιβλίο που έγραψε με τίτλο «I survived» («Επιβίωσα»), αποκαλύπτει πως δεν ήταν η μοίρα που την ήθελε νεκρή, αλλά ο σύζυγος της σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του για να τη σκοτώσει.

Βουτιά θανάτου στα 3.000 πόδια: Η αληθινή ιστορία της Βικτώρια που ο σύζυγός της σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο

Αληθινή Ιστορία: Σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του για να τη σκοτώσει – Έπεσε από τα 3.000 πόδια κι έζησε

Κυριακή του Πάσχα, έτος 2015. Η έμπειρη skydiver Βικτόρια Σίλιερς κάνει ένα άλμα με ένα αλεξίπτωτο, δώρο του συζύγου της και λοχία του Βρετανικού στρατού Εμίλ Σίλιερς. Τα αλεξίπτωτά της, κύριο και εφεδρικό, αποτυγχάνουν να ανοίξουν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος από ύψος 3.000 ποδιών!

Για καλή της τύχη θα επιβιώσει παρά τους σοβαρότατους τραυματισμούς. Για κακή της τύχη θα αποκαλύψει ότι αυτό που της συνέβη δεν ήταν ένα τρομερό ατύχημα αλλά μια απόπειρα δολοφονίας με δράστη τον ίδιο της τον άνδρα… Όταν η αστυνομία φτάνει στην πόρτα της αποκαλύπτει πως κάποιος είχε σαμποτάρει το αλεξίπτωτό της με τις υποψίες να στρέφονται στον Εμίλ.

Στο βιβλίο της, η Βικτόρια περιγράφει πώς γνώρισε και ∈ρωτεύθηκε τον Εμίλ και πώς ο γοητευτικός άνδρας και πατέρας των δύο παιδιών της που εκείνη πίστευε πως γνώριζε καλά ήταν στην πραγματικότητα ένα αδίστακτο τέρας.

Την εποχή του δυστυχήματος ο γάμος τους είναι σχεδόν διαλυμένος. Ο Εμίλ σπαταλάει χρήματα σε γυναίκες και διασκέδαση, κανείς ωστόσο δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί πως αναζητούσε τόσο απεγνωσμένα τον θάνατο της γυναίκας του. Όπως αφηγείται η ίδια περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα: «Η πρώτη μου σκέψη ήταν: “Είμαι ακόμα ζωντανή”. Γύρισα αργά και συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν σε μαλακό χώμα. Μόλις είχα πέσει από ύψος 3.000 ποδιών από ένα αεροπλάνο. Στο μεγαλύτερο μέρος της τρομακτικά γρήγορης πτώσης μου αγωνιζόμουν για τη ζωή μου αφού το πρώτο αλεξίπτωτο και στη συνέχεια το εφεδρικό δεν είχαν ανοίξει σωστά. Διστακτικά κούνησα τα δάχτυλα των χεριών μου και μετά τα δάχτυλα των ποδιών μου και ανέπνευσα με ανακούφιση. “Όλα λειτουργούν”, σκέφτηκα. Είμαι στο έδαφος κι όλα λειτουργούν. Μισοκλείνοντας τα μάτια μου, παρατήρησα μια θολή εικόνα πολλών ανθρώπων γύρω μου. Ο εκκωφαντικός θόρυβος ενός ασθενοφόρου έγινε ακόμη πιο δυνατός και τότε όλα μαύρισαν. Όταν ξανάνοιξα τα μάτια μου, βρισκόμουν μέσα σε ένα ελικόπτερο, δεμένη πάνω σε φορείο. Όταν φτάσαμε στο Νοσοκομείο προσπάθησα να μιλήσω, αλλά δεν μπορούσα. Την επόμενη φορά που άνοιξα τα μάτια μου, βρισκόμουν σε ένα μικρό νοσοκομειακό κρεβάτι…

Αληθινή Ιστορία: «Επιτέλους ξύπνησες…»

Ο σύζυγός μου, Εμίλ, ήταν δίπλα μου, καθισμένος σε μια καρέκλα. “Επιτέλους ξύπνησες”, είπε, χωρίς το παραμικρό σημάδι συναισθήματος στον τόνο της φωνής του. Δεν μπήκε καν στον κόπο να σηκωθεί από τη θέση του και απλώς με ρώτησε πώς αισθάνομαι. “Μια χαρά. Λυπάμαι πολύ – δεν ήθελα να προκαλέσω όλη αυτή την ταλαιπωρία”, απάντησα. “Δεν πειράζει”, είπε ο Εμίλ. Επομένως δεν διαφωνούσε ότι αυτό ήταν δικό μου λάθος. “Θεέ μου, θα του αρέσω ακόμη λιγότερο τώρα”, σκέφτηκα, θυμωμένη με τον εαυτό μου για το ατύχημα. Ενώ ήξερα ότι δεν είχα κάνει τίποτα λάθος, ένιωθα τόσο υπεύθυνη… Ακριβώς την ώρα που ο αποτυχημένος γάμος μας πήγαινε να πάρει την πάνω βόλτα , είχα πάει και είχα καταστρέψει τα πάντα… Βέβαια, αν έφταιγε κάποιος για τα χάλια του γάμου μας, αυτός ήταν ο Εμίλ: Εκείνος ήταν που είχε εξωσυζυγική σχέση, εκείνος ήταν που έλεγε συνέχεια ψέματα για τα χρήματα τα οποία εξαφανίζονταν από τους λογαριασμούς μου.

Τα παιδιά μας, ο Μπεν που ήταν μόλις πέντε εβδομάδων και η Έιπριλ, που ήταν σχεδόν τριών ετών είχαν πάει να μείνουν με την πρώην σύζυγό του, όπως μου είπε ο ίδιος. “Πολύ ευγενικό εκ μέρους της”, σκέφθηκα. Δεν είχα θέμα με την Κάρλι. ΄Ηταν μια μόνη μητέρα που έκανε ό,τι μπορούσε για να μεγαλώσει τα δύο δικά της παιδιά. Τότε ξαφνικά συνειδητοποίησα πως δεν θα μπορούσα πλέον να θηλάζω το μωρό μου. Άλλη μια ενοχή προστέθηκε στον κατάλογο των ενοχών, που ένιωθα να με βαραίνουν. Τα είχα κάνει μαντάρα για όλους. Ένας από τους γιατρούς μπήκε στο δωμάτιο “Γειά σου Βικτόρια”, μου είπε και συνέχισε: “Νομίζουμε πως έχεις σπάσει τη λεκάνη σου”. Κοίταξα προσεκτικά προς τα κάτω, στον νάρθηκα που ήταν τοποθετημένος γύρω από τους γοφούς μου, αρχίζοντας επιτέλους να συνειδητοποιώ τη μεγάλη ζημιά που είχα προκαλέσει στον εαυτό μου…».

»…Μετά από αρκετές ακτινογραφίες είχα επιτέλους την απάντηση: “Είσαι πολύ τυχερή που είσαι ζωντανή”, είπε ο γιατρός. Όχι μόνον είχα διαλύσει τη λεκάνη μου, αλλά είχα και τέσσερα κατάγματα στη σπονδυλική μου στήλη. Είχα σπάσει τα περισσότερα από τα πλευρά μου δεξιά, τμήμα του δεξιού μου πνεύμονα είχε διαλυθεί και ο γιατρός πίστευε πως είχα πάθει ζημιά και στην ουροδόχο κύστη. Απ’ ό,τι φάνηκε, είχα επιβιώσει μόνον επειδή ήμουν αδύνατη, το άλμα έγινε