Ζευγάρι πιγκουίνων απολαμβάνει τη βόλτα του πιασμένο χέρι χέρι

Πιγκουίνοι: Ζευγάρι πιγκουίνων πηγαίνει βόλτα χέρι χέρι

Πιγκουίνοι: Όλο και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν τους πιγκουίνους σε απίστευτα ζώα. Τα οποία όπως είναι γνωστό, έχουν μια πολύ στενή και ιδιαίτερη σχέση με το ταίρι τους.

Είναι ομάδα θαλάσσιων πτηνών που δεν μπορούν να πετάξουν. Ζουν σχεδόν αποκλειστικά στο Νότιο Ημισφαίριο. Με μόνο ένα είδος, τον Πιγκουίνο των Γκαλαπάγκος που ζει βόρεια του Ισημερινού.

Οι περισσότεροι πιγκουίνοι τρέφονται με γαρίδες, ψάρια, καλαμάρια και άλλες θαλάσσιες μορφές ζωής. Που ψαρεύουν βουτώντας και κολυμπώντας κάτω από το νερό. Περνούν τη μισή ζωή τους στη θάλασσα και τη μισή στη στεριά.

Αξιοσημείωτο είναι και ένα ακόμη γεγονός. Όταν οι μητέρες χάσουν έναν νεοσσό μερικές φορές προσπαθούν να κλέψουν από μια άλλη. Συχνά χωρίς επιτυχία αφού τα υπόλοιπα θηλυκά που βρίσκονται εκεί κοντά, βοηθούν την αμυνόμενη μητέρα να υπερασπίσει τα μικρά της.

Οι πιγκουίνοι δείχνουν να μη φοβούνται τους ανθρώπους, και πλησιάζουν τις ομάδες των εξερευνητών χωρίς δισταγμό.

Το μεγαλύτερο είδος είναι ο Αυτοκρατορικός πιγκουίνος. Τα ενήλικα πουλιά έχουν μέσο ύψος 1,1 μέτρα και ζυγίζουν 35 κιλά ή και περισσότερο. Το μικρότερο είδος είναι ο Μικρός Μπλε Πιγκουίνος. Που έχει ύψος περίπου 40 cm και ζυγίζει 1 κιλό. Οι μεγαλύτεροι πιγκουίνοι διατηρούν τη θερμότητά του σώματός τους πιο αποτελεσματικά. Κι έτσι ζουν στα ψυχρότερα κλίματα, ενώ οι μικρότεροι απαντώνται στα εύκρατα ή ακόμα και στα τροπικά κλίματα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια πολύ τρυφερή σκηνή που μας δίνουν δύο πιγκουίνοι. Ενώ απολαμβάνουν μια βόλτα στην παραλία.

Το περιστατικό συνέβη σε μια παραλία στην ακτή της Νότιας Αφρικής και το βίντεο σύντομα έγινε έγινε Viral  σε κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τους αξιολάτρευτους πιγκουίνους

Related posts

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου θηλάζει στην παραλία

Έκοψε τα μαλλιά της σαν Γαλλίδα και άλλαξε πρόσωπο: Όλη η Αθήνα κοιτούσε το κούρεμα της Μαριλίτας Λαμπροπούλου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Μουτσώκος