Σεισμός Ελασσόνα: Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή του σεισμού 6 ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα

Σεισμός Ελασσόνα: Έντρομοι οι πολίτες βγήκαν έξω από τα σπίτια τους για να προστατευτούν

Σεισμός Ελασσόνα: Τεράστια σεισμική δόνηση 6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα κοντά στην Ελασσόνα.

Πρόκειται για σεισμό 6 ρίχτερ, με εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα στα 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας. Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ανέφερε στο protothema.gr «ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις».

Μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό των 6 ρίχτερ, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις ακόμα μεγάλοι μετασεισμοί στην περιοχή. Πρόκειται για απανωτούς μετασεισμούς 4,6, έπειτα 4,1 και τέλος 4,9 ρίχτερ. Ο πρώτος μετασεισμός είναι 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας με εστιακό βάθος 7,9 χιλιόμετρα. Ο δεύτερος μετασεισμός είναι στα 17 χιλιόμετρα δυτικά της Λάρισας με εστιακό βάθος 8,4 χιλιόμετρα. Τέλος, ο τρίτος μετασεισμός είναι στα 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λάρισας με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο και γενικότερα σε ολόκληρη την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Είχε συνολική διάρκεια 30” και έσπειρε τον φόβο σε πολίτες και κατοίκους της περιοχής.

Σεισμός Ελασσόνα: Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Αυτά είναι μερικά συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στην Ελασσόνα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα