Σεισμός στη Σάμο: Σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ βορειοδυτικά της Σάμου

Σεισμός στη Σάμο: Η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Σεισμός στη Σάμο: Σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ έλαβε χώρα στο πολύπαθο νησί της Σάμου χθες το βράδυ. Η σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα, συγκεκριμένα στις 23:37 το βράδυ της Τετάρτης 20/1.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10,5 χιλιόμετρα, ενώ η τοποθεσία του στα 15 χιλιόμετρα ΒΒΔ της Σάμου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Μάλιστα, το επίκεντρο βρίσκεται πολύ κοντά. Στο επίκεντρο που είχε δώσει τον σεισμό 6,7 ρίχτερ στο νησί στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Σεισμός στη Σάμο: Σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ ΒΒΔ της Σάμου

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Σάμου καθώς πολλοί δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί από το σεισμό του Οκτωβρίου 2020

Εδώ και 2,5 μήνες παραμένουν χωρίς αποζημιώσεις και κάποια έγκριση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι του νησιού. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν οι ίδιοι οι σεισμόπληκτοι. Οι οποίοι καταγγέλουν ότι τα σπίτια του έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα», δηλαδή ότι μπορούν να επισκευαστούν. Όλους αυτούς τους μήνες έχουν λάβει μόλις 600 ευρώ για την κατεστραμμένη οικοσκευή και τίποτε άλλο.

Μιλώντας στο MEGA, οι επιχειρηματίες ανέφεραν επίσης ότι έχουν λάβει μόλις το 20% όσων τους είχαν υποσχεθεί ότι θα λάβουν άμεσα. Συνολικά έχουν κάνει αίτηση 400 επαγγελματίες για να φτιαχτούν οι επιχειρήσεις τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν