Σεισμός τώρα: Σεισμός 4,5 ρίχτερ στη Λέσβο πριν από λίγη ώρα – Δείτε την ακριβή τοποθεσία

Σεισμός τώρα: Είναι η τέταρτη κατά σειρά σεισμική δόνηση άνω των 4 ρίχτερ σήμερα

Σεισμός τώρα: Σεισμός 4,5 ρίχτερ έλαβε χώρα στη Λέσβο πριν λίγη ώρα. Η σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε στις 15:10, 47 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Λέσβου. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 15,8 χιλιόμετρα.

Η κατάσταση στο νησί είναι ανησυχητική καθώς τρεις ακόμα σεισμοί έχουν λάβει χώρα στη Λέσβο από το πρωί. Ο πρώτος σεισμός συνέβη στις 07:46 και ήταν 4,9 ρίχτερ. Ο δεύτερος στις 07:47 και ήταν 4,8 ρίχτερ, ενώ ο τρίτος στις 08.00 και ήατν 4,5 ρίχτερ.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς και αυτός ο σεισμός ήταν ο τέταρτος κατά σειρά.

Σεισμός τώρα: Σεισμός 4,5 ρίχτερ στη Λέσβο - Ο 4ος από το πρωί

Αντίστοιχα, το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν 4,7 ρίχτερ, ενώ είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμός τώρα: Σεισμός 4,5 ρίχτερ στη Λέσβο - Ο 4ος από το πρωί

Δείτε τι ανέφερε νωρίτερα το πρωί ο καθηγητής Λέκκας για το σεισμό 4,9 ρίχτερ στη Λέσβο

Ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε «Είναι ένας σεισμός που σημειώθηκε στα νότια παράλια της Λέσβου, ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια του σεισμού του 2017 των 6, 5 Ρίχτερ διότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα. Είναι ένας σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη τη Λέσβο, αλλά κυρίως στα παράλια του νησιού. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν