Μπουκιά και συχώριο: Πεντανόστιμα φακοκεφτεδάκια με μυρωδικά και μπαχαρικά γιατί και η νηστεία έχει γεύση

Νηστίσιμα κεφτεδάκια με φακές: Εξαιρετική επιλογή για την νηστεία του δεκαπενταύγουστου

Δοκιμάστε να φτιάξετε νόστιμα φακοκεφτεδάκια και θα μας θυμηθείτε. Είναι τόσο πεντανόστιμα που ακόμα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν και είναι ένας έξυπνος τρόπος για να φάνε όλες τις φακές τους.

Το άμυλο της φακής είναι αρκετό για να δέσει καλά το μείγμα, χωρίς να χρειάζεται αυγό και να φτιάξουμε ζουμερά και αφράτα κεφτεδάκια. Αν προσθέσουμε μάλιστα και λίγο τυρί, το αποτέλεσμα είναι πλούσιο και ιδιαίτερα γευστικό.

Αν, παρ’ όλα αυτά, νηστεύουμε και θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την πυκνότητα του μείγματος, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή λίγο αλεύρι. 

Νηστίσιμα κεφτεδάκια με φακές: Οδηγίες

Κόκκινες φακές για γρήγορο αποτέλεσμα.

Με τις κόκκινες φακές που βράζουν ταχύτατα, μπορούμε να ετοιμάσουμε στη στιγμή τραγανά κεφτεδάκια ή φαλάφελ. Μπορούμε βέβαια να τα φτιάξουμε με ανάμεικτες απλές και κόκκινες φακές, που θα βράσουμε σε ξεχωριστά σκεύη και θα πολτοποιήσουμε μαζί.

Ωμές ή μαγειρεμένες φακές;

Ακούγεται περίεργο, αλλά κεφτεδάκια μπορούμε να φτιάξουμε (εκτός από μαγειρεμένες) και με ωμές φακές. αρκεί ένα μούλιασμα σε άφθονο κρύο νερό για 12 ώρες. στη συνέχεια, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τις φακές και τις περνάμε από το μπλέντερ, σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να λιώσουν.

Πώς θα γίνουν ζουμερά;

Στα κεφτεδάκια με φακές μπορούμε να βάλουμε μεν αυγό, αλλά δεν είναι απαραίτητο, αφού μπορούμε να τα κάνουμε ζουμερά με άλλους τρόπους, όπως με προσθήκη μπέικον (το λίπος του κάνει τα κεφτεδάκια ζουμερά και νόστιμα).

Πολλά μυρωδικά

Φρέσκος ή ξερός δυόσμος, φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκος βασιλικός (στην εποχή του), μαϊντανός, άνηθος και μάραθος είναι ιδανικά για παρασκευές κεφτέδων με φακές. φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξερά, τριμμένα, όπως θυμάρι, ρίγανη, λουίζα, μαντζουράνα, θρούμπι.

Μπαχαρικά

Στα κλασικά φαλάφελ με ρεβίθια μπαίνει άφθονο κύμινο, το οποίο όμως ταιριάζει εξίσου με τις φακές, αλλά σε μικρότερη ποσότητα για να μην τις ισοπεδώσει. επίσης, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και διάφορα πιπέρια είναι εξαιρετικά μπαχαρικά για τα κεφτεδάκια με φακές.

Προσοχή στο τηγάνισμα!

Τα κεφτεδάκια από ωμά όσπρια τηγανίζονται με πολλή προσοχή, για να μην καούν εξωτερικά και μείνουν ωμά (κυριολεκτικά) στο εσωτερικό τους. Τα πλάθουμε μικρά και τα τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα κεφτεδάκια από βρασμένες φακές τηγανίζονται μόνο για 1 λεπτό, αυστηρά!

Related posts

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται: Τα 2 άγνωστα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο: Η εύκολη συνταγή με ρύζι μπασμάτι για να γίνει λουκούμι

Μπακαλιάρος τραγανιστός και χρυσαφένιος: Τα μυστικά για το κουρκούτι και το κόλπο με το ξαλμύρισμα

Τηγανόψωμα της γιαγιάς: Η εύκολη συνταγή για να γίνουν πεντανόστιμα – Έτοιμα μόνο σε 3 λεπτά

Η απόλυτη συνταγή για το εθνικό μας φαγητό: Χυλωμένη, αχνιστή φασολάδα με ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδου

Του ονείρου: Παραδοσιακός κορμός μωσαϊκό με γλάσο από σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους

Του ονείρου: Η κρεατόπιτα με μπεσαμέλ και μπέικον που θα φτιάχνεις συνέχεια

Ο σωστός ο κεφτές: Το μυστικό για “μπαμπάτσικα” μπιφτέκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά