Μπουρέκι Κρήτης: Παραδοσιακή, σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα

Μπουρέκι Κρήτης: Τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι θα ξετρελαθούν από την υπέροχη γλυκιά γεύση της σιροπιαστής πίτας!

Δοκιμάστε την!

Μπουρέκι Κρήτης: Υλικά συνταγής

  1. Μυζήθρα 1 κιλό γλυκιά
  2. Φυλλο Κρουστας 1 πακέτο
  3. Ζαχαρη
  4. Κανελά
  5. Ελαιολαδο
  6. Αυγα 2
  1. Ζαχαρη 1 φλυτζάνι
  2. Νερό 1 φλυτζάνι

Εκτέλεση συνταγής μπουρεκιού Κρήτης

Σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την πίτα

Βάζουμε σε ένα μπολ την μυζήθρα τα αυγά, την κανέλα και τη ζάχαρη.


Στρώνουμε στο ταψί 4 φύλλα που έχουμε λαδώσει, το μείγμα της μυζήθρας, ξανά 2 φύλλα και μετά πάλι μυζήθρα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα έχουμε λαδώσει και αυτά.


Το ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Το μπουρεκι να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο

Related posts

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο

Ούτε ελιές, ούτε αμπέλια: Τα 3 άγνωστα φυτά που μεγαλώνουν… μόνα τους και θα βγάζεις 6.500 εuρώ από το σπίτι

Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο είναι ελληνική και δεν είναι η χωριάτικη – Σαρώνει ασταμάτητα η Ελλάδα