Χουρμάς: Όσα θα συμβούν στο σώμα σας αν τρώτε 3 χουρμάδες καθημερινά

Χουρμάς: Όλα όσα δεν γνώριζες για το ”βασιλικό” φρούτο

Μπορεί να μην σου αρέσει η χορτοφαγικό διατροφή, ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε πως μας έχουν ”μάθει” πολλές εναλλακτικές τροφές, πολύ πιο υγιεινές, οι οποίες αν τις εντάξουμε στην διατροφή μας… θα καλύψουμε πολλά από τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Τα τελευταία χρόνια, ως αντικατάσταση της ζάχαρης και του γλυκού, έχει έρθει ο χουρμάς! Ο οποίος έχει φυσική γλυκιά γεύση, αλλά όχι επιβλαβή σάκχαρα.

Το προϊόν της χουρμαδιάς που καλλιεργείται πάνω από 6.000 χρόνια. Είναι ένα από τα πιο γλυκά φρούτα στη φύση.  Τα οφέλη για την υγεία είναι σημαντικά.

Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Εκτός του ότι βοηθούν το φαγητό να περάσει εύκολα στο πεπτικό, οι χουρμάδες εξασφαλίζουν ταυτόχρονα την υγεία του εντέρου και την απομάκρυνση βλαβερών βακτηρίων. Αν το πεπτικό και το έντερο δουλεύουν σωστά, τότε μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Επιστημών Τροφών και Διατροφής του Ηνωμένου Βασιλείου. Όσοι κατανάλωναν χουρμάδες, ενίσχυσαν την υγεία του εντέρου λόγω της αύξησης των καλών βακτηρίων και του περιορισμού των καρκινικών κυττάρων.

Χαρίζουν ενέργεια γρήγορα και με διάρκεια

Περιέχουν φυσικά σάκχαρα, γλυκόζη, φρουκτόζη και σουκρόζη, που θα σας χαρίσουν άμεση ενέργεια την ώρα που τη χρειάζεστε. Σε αντίθεση με τις μπάρες ενέργειας και τα ενεργειακά ποτά, οι χουρμάδες περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θα κρατήσουν τα επίπεδα ενέργειας ψηλά.

Περισσότερα οφέλη στην υγεία σας από τους χουρμάδες

Η πεπτική σας υγεία θα βελτιωθεί

Αν θέλετε το πεπτικό σας να λειτουργεί σωστά κι εσείς να είστε… τακτικοί στην τουαλέτα, είναι απαραίτητη προσθήκη στη διατροφή σας. Σε ποσότητα μόλις ενός φλιτζανιού θα λάβετε 12 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή 48% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Οι σωστές ποσότητες και το σωστό είδος φυτικών ινών μπορούν να ωφελήσουν το πεπτικό σας, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα και προωθώντας την κινητικότητα του εντέρου. Οι χoυρμάδες σας παρέχουν σίγουρα το σωστό είδος φυτικών ινών και σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, όσοι κατανάλωναν 7 χουρμάδες την ημέρα για 21 ημέρες παρουσίασαν βελτίωση στη συχνότητα, αλλά και στην κινητικότητα του εντέρου.

Θα γίνετε εξυπνότεροι

Οι χoυρμάδες περιέχουν βιταμίνη Β6 που έχει φανεί ότι βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθώντας τον οργανισμό να δημιουργήσει σεροτονίνη και νορεπινεφρίνη. Η σεροτονίνη με τη σειρά της ρυθμίζει τη διάθεση, ενώ η νορεπινεφρίνη βοηθά τον οργανισμό απέναντι στο στρες. Αντιθέτως, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 συνδέονται με κατάθλιψη. Όταν, λοιπόν, ο εγκέφαλός σας «καθαριστεί» από το στρες και βρίσκεστε σε καλή διάθεση, τότε είστε έτοιμοι να μάθετε και να συγκρατήσετε πληροφορίες.

Αν στην καθημερινή μας διατροφή εντάξουμε τους χoυρμάδες τότε τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και ορατά.

Δρουν κατά των αιμορροΐδων

Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες στον πρωκτό και το ορθό που έχουν πρηστεί λόγω φλεγμονής. Αυτό προκαλείται συχνά λόγω δυσκοιλιότητας που οδηγεί σε σφίξιμο την περιοχή στο τέλος του πεπτικού. Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι πολύ επίπονη, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί ή ακόμη και να αντιστραφεί μέσα από αλλαγές στη διατροφή που μειώνουν τη δυσκοιλιότητα. Πολλοί γιατροί συστήνουν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σε αυτό μπορείτε να συμπεριλάβετε και τους χoυρμάδες.

Βελτιώνουν το καρδιαγγειακό

Το κάλιο που περιέχει το μικρό αυτό «μαγικό» φρούτο έχει βρεθεί ότι μειώνει την κακή LDL χοληστερίνη που προκαλεί φράξιμο στις αρτηρίες και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Σύμφωνα με μελέτη σε μεγαλύτερες γυναίκες, η υψηλή πρόσληψη καλίου συνδέθηκε με μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και θνητότητας, γι’ αυτό επενδύστε στους χoυρμάδες.

Related posts

Χαμός σε ελληνική νησί – Χρέωσαν μια μερίδα μουσακά 33 ευρώ

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα

Αυτό είναι το χειρότερο ελληνικό φαγητό στο κόσμο – Μπήκε στην παγκόσμια 10αδα