Δεν έχετε ξαναφάει πιο λαχταριστή πίτα: Δοκιμάστε νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα με τραγανό φύλλο ζουμερή και πολύ λαχταριστή

Κολοκυθόπιτα: Είναι η κατάλληλη εποχή για να την δοκιμάσεις

Όσο το φθινόπωρο πλησιάζει η κολοκύθα πρωταγωνιστεί και είναι η ιδανική στιγμή για να δοκιμάσεις την παρακάτω λαχταριστή κολοκυθόπιτα.

ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1.1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες τις μικρές.
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο.
Λίγο αλάτι λίγο λάδι για το τσιγάρισμα της κολοκύθας
1 πακέτο φύλλα κρούστας.
3/4 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο καυτό

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
Σταγόνες από λεμόνι.

Η εκτέλεση της συνταγής για κολοκυθόπιτα

Τρίβουμε την κολοκύθα από το χοντρό του τρίφτη ρίχνουμε λίγο αλάτι αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά της,στύβουμε με τα χέρια και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα υγρά της και να την καβουρδισουμε.
Την βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε επάνω τα παραπάνω υλικά.. την ζάχαρη την τριμμένη φρυγανιά ,το σιμιγδάλι ,τα χοντροκοπανισμένα καρύδια ,τις σταφίδες την κανέλα το γαρύφαλλο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί..
Σε ένα ταψάκι μέτριο βάζουμε κάτω 3 φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέχρι να τελειώσει το μείγμα, πάνω-πάνω βάζουμε 4 φύλλα ,χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ρίχνουμε το καυτό λάδι.
περιμένουμε να απορροφήσει όλο το λάδι.

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η πίτα μας.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως..βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για 5 λεπτά, όπως είναι καυτό το ρίχνουμε σε κρύα πίτα.

Related posts

Aυτό είναι το διάσημο παγωτό ξυλάκι που ανακαλείται από τα ψυγεία – Περιέχει μεταλλικά θραύσματα

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί επικίνδυνες φτερούγες κοτόπουλου πασίγνωστης εταιρίας – Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Το ξέρουν μόνο οι παλιοί μανάβηδες: Τo μυστικό για να διαλέγεις πάντα το καλύτερο καρπούζι