Για τους λάτρεις του κεμπάπ: Κεμπάπ κλασικά με ανάμεικτο κιμά για την απόλυτη γεύση

Κεμπάπ: Η τέλεια συνταγή και συνδυασμός που δεν χορταίνεται

Καλοκαίρι είναι και τα BBQ παιρνουν φωτιά ποσό μάλλον όταν πρόκειται για την παρακάτω συνταγή που περίεχε το τέλειο κεμπάπ.

Κλασικά κεμπάπ, αυτή είναι η βασική συνταγή για κεμπάπ με κιμά. Το μυστικό είναι το καλό ζύμωμα, το πλάσιμο γύρω από τη σούβλα και το σωστό ψήσιμο.

Τα υλικά και η εκτέλεση για το τέλειο κεμπάπ

  • 500 γρ. κιμάς αρνίσιος από σπάλα (περασμένος 2 φορές από τη μηχανή του κιμά)
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά (περασμένος 2 φορές από τη μηχανή του κιμά)
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η διαδικασία προετοιμασίας του τέλειου κεμπάπ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ, πάχους 2,5 εκ.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου, λαδώνουμε καλά τη σχάρα και τοποθετούμε ακριβώς κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά και τα λίπη του ψησίματος.
  5. Παίρνουμε 6 μεταλλικές και πλατιές σούβλες (αν δεν έχουμε, παίρνουμε 12 καλαμάκια από μπαμπού και τα μουλιάζουμε σε νερό για λίγα λεπτά, ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο) και περνάμε τα κεμπάπ, πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας να κολλήσουν στις σούβλες.
  6. Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  7. Σερβίρουμε με πίτες αραβικές, ντομάτα σαλάτα ή ψητές ντομάτες, γιαούρτι και φέτες ξερού κρεμμυδιού, πασπαλισμένες με λίγο σουμάκ.

Related posts

Αρνί ή κατσίκι: Τι είναι καλύτερο να φάμε;

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή;

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο