Μακαρονάδα: Τα έξυπνα κόλπα για να μαγειρεύετε τέλεια τα μακαρόνια

Μακαρονάδα: Τα μοναδικά κόλπα για υπέροχα μακαρόνια

Πολλοί λίγοι θα πουν ότι δεν τους αρέσουν τα μακαρόνια γιατί γνωρίζουμε πως τα μακαρόνια μπορούν να γίνουν μανία. Είναι πανεύκολα στο μαγείρεμα και με μια καλή σάλτσα είναι πεντανόστιμα.

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα. Πως θα πετύχουμε όμως το τέλειο βράσιμο και ποιά είναι τα μυστικά για μια τέλεια μακαρονάδα;

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα από λασπωμένα μακαρόνια.

Αυτά είναι τα 5 κόλπα για μια φανταστική μακαρονάδα

Το θέμα «μακαρόνια» είναι τόσο αγαπημένο και σημαντικό, που ασχολήθηκαν μαζί του οι επιστήμονες! Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια.

1) Σταθερή θερμοκρασία κατά το βράσιμο

Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια.

2) Το μυστικό για να μην λασπώνουν και να μην κολλάνε τα μακαρόνια

Τι να κάνω για να μην κολλάνε τα μακαρόνια; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλουν το άμυλο τους.

3) Δεν βάζουμε λάδι στο βράσιμο

Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

4) Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό πριν ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια

Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

5) Τα μακαρόνια τα ξεπλένουμε;

Όχι, δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά.

Related posts

Πάνω από 1 εκατ. views στο Tik Tok: Η πανεύκολη συνταγή με μακαρόνια και φέτα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Κι’ όμως αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος με τα μακαρόνια: Το κάνουμε όλοι και για αυτό βγαίνουν άνοστα

Το συστατικό που δεν περίμενες και ταιριάζει ιδανικά με τα μακαρόνια: Πως να πετύχεις πεντανόστιμη μακαρονάδα

Μπουκιά και συχώριο: Η συνταγή με αυγά για γρήγορη μακαρονάδα ομελέτα στο πι και φι με μακαρόνια που περίσσεψαν

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε στο βράσιμο των μακαρονιών: Αυτό είναι «περιττό» που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα

Το μυστικό κρύβεται στα απλά και αγνά υλικά: H πιο απλή και νόστιμη μακαρονάδα του Γέροντα Ευδόκιμου με μια ονειρική σάλτσα

Με άρωμα Ελλάδας: Ελαφριά και δροσερή μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με ελιές και μουστάρδα

Το μυστικό αποκαλύπτεται από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τα 5 κόλπα για μια τέλεια μακαρονάδα που θα σας ξετρελάνει

Νοστιμιά από άλλο πλανήτη: Vegan μακαρόνια μπολονέζ με φανταστικό κιμά από φακές