Οι σεφ αποκαλύπτουν: Το μυστικό για τις πιο λαχταριστές πατάτες φούρνου – Λιώνουν στο στόμα

Οι σεφ αποκαλύπτουν: Λαχταριστές σαν λουκούμι

Μικροί και μεγάλοι τιμούμε δεόντως τις πατάτες, είτε τηγανιτές είτε στον φούρνο. Είναι το φαγητό που θα δώσει έξτρα νοστιμιά σε κάθε γεύμα. Υπάρχουν όμως κόλπα για να πετύχουν στο μαγείρεμα και να βγουν λαχταριστές οι πατάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δε σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως, καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!

Οι σεφ αποκαλύπτουν την συνταγή για πατάτες φούρνου τσακιστές

Υλικά Συνταγής

  • 15 πατάτες baby φρέσκες
  • ελαιόλαδο
  • άνθος αλατιού
  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου, πλένουμε πρώτα τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους για 15 λεπτά.
  • Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν σαν τις τηγανητές.

Related posts

Αποκάλυψε το μυστικό ο Πετρετζίκης: Η viral συνταγή για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Πεντανόστιμη σαν της μαμάς: Πατατόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ, ζαμπόν και έτοιμη στο πι και φι

Πιο ζουμερές από ποτέ: Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε τις μπριζόλες σας αφράτες και απίστευτα γευστικές

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα της τεμπέλας: Χωρίς φύλλο, με φέτα και έτοιμη σε χρόνο μηδέν στη τοστιέρα

Παραδοσιακή Μπάμπω: Η συνταγή για το πιο νόστιμο θρακιώτικο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα που θα λατρέψετε

Πεντανόστιμα τσιγαράκια αρβανίτικα: Τα παραδοσιακά πιτάκια από τη Στερεά Ελλάδα με σπανάκι και τυρί που θα τα φτιάχνετε συνέχεια

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται: Τα 2 άγνωστα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο: Η εύκολη συνταγή με ρύζι μπασμάτι για να γίνει λουκούμι